Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Az


(It)
Az

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Harminc évvel később újra találkozik a hét túlélő. Nem véletlenül: a bohóc is visszatért a kisvárosba, és újra áldozatokat keres. Ha ők heten idejében megértik, mi is történt velük három évtizeddel korábban, akkor talán megállíthatják a gonoszt… akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.
A horror legnagyobb mestere, Stephen King kultikus regényéből már készült egyszer film, ám ez az új, az új évezrednek megfelelően sokszor gonoszabb, félelmetesebb és rejtélyesebb. De a bohóc most is visszatér. (Intercom)

(hp)

Vélemények: Az (2017)

 
2017. 09. 11. 01:34 

Jó kis egyben lévő film. Két dolog nem tetszett benne. Az egyik a bohóc szinkron hangja, valami hasonlót tudtam volna elképzelni, mint a 1990-es verzióban Tim Curry karakteresebb mélyebb hangját. A másik pedig a néhol eltúlzott animálások amik részben komikussá tették a filmet, mint inkább félelmetessé. Érdekesség, hogy látható a film egyik jelenetében "A nightmare on the elm street" felirat. Haza érek kapcsolgatom a tv-t és látom, hogy a Paramount channelen az 1990 es IT megy utána pedig a Rémálom az elm utcában. Illuminati comfirmed :D.

 
2017. 09. 13. 14:15 

Az eredeti Stephen King könyv változatát nem múlja felül ez a film adaptáció, de mindenképp érdemes megnézni, mert maradandó és izgalmas élményben lehet részünk a film láttán.

 
2017. 09. 13. 18:26 

Azt hiszem felesleges összehasonlítani az elődjével, még ha ez elkerülhetetlen is. Igazából se jobb, se rosszabb, inkább más. Nyilván vannak visszaköszönő jelenetek, de hát mégiscsak ugyanabból táplálkozik a kettő. Nos ez a feldolgozás kiválóra sikerült, még ha nem is hibátlanra. Az egész filmből árad egy jó értelemben vett tv-film hangulat, ami inkább a képi világra vonatkozik. A gyerekszínészek remek választások voltak, még ha így elsőre egyikükről sem mondanám, hogy hatalmas karrier vár rá, de kívánom mindegyiküknek. Finn Wolfhard ugyan már jó úton halad efelé és Sophia Lillisben is érzek potenciált, csak szegény nagyon hasonlít Amy Adamsre. Krajcáros szerepére is jó választás volt Skarsgard és szerencsére az elsőnek megosztott nem túl jó kép is csalóka volt. Összességében én egy kicsit több feszültséget vártam, bár így is volt benne olyan, ami megemelt a pulzusomat, pedig azért láttam már ezt-azt. De mindent egybevéve jól sikerült adaptáció, ami biztos még jobban ütött volna, ha nem láttam volna, az azóta klasszikussá vált tv-film feldolgozást. Nagyon város a folytatás és hogy kik alakítják a felnőtteket. Lenne pár ötletem…

 
2017. 09. 10. 07:45 

Szerintem nagyon jól sikerült. Nekem az értelmes horror kategóriába tartozik, vannak benne parás jelenetek, a sztori is nagyon jó. Na meg némi humor is lett belecsempészve.

 
2017. 09. 12. 13:24 

Zseniális lett. Így kell remaket készíteni! Nem az a fajta film, ami indokolatlanul akar rémisztgetni, hanem mindig jól betaláltak azok a jelenetek, ahol Krajcáros feltűnik. Külön tetszett az, hogy a "Vesztesek Klubja" ilyen részletgazdagon lett kidolgozva. Ez a castingot is nagyban dicséri.

 
2017. 09. 17. 21:41 

Amikor az első előzetesek és promóanyagok megjelentek a filmről, húztam a számat. Igaz, Krajcáros jobban hasonlított a könyvben leírtak alapján elképzelt bohócra, mint az 1990-ben készült minisorozatban, de valahogy inkább tűnt kreténnek, mint ijesztőnek. Majd eljött a premier napja... minden néző odavolt az új filmért, még a hardcore Stephen King rajongók is dicsérték és biztosították azokat, akiknek még nem volt hozzá szerencséjük, hogy hűen követi a könyv cselekményét. Erre felkaptam a fejem. Ha ennyire elnyerte minden kritikus és minden néző tetszését, csak megéri a mozijegy árát. Hát, nem. Az első megérzéseim voltak helyesek (még Krajcárost illetően is). A végeredmény egy totálisan átírt a legkevésbé sem ijesztő, klisés, de rendkívül jó humorú adaptáció lett. Vagyis vígjátéknak remek, horrornak gáz, könyvadaptációnak gyalázatos. Mindezt minden idők egyik legeredetibb és legrémisztőbb horrorkönyvéből sikerült összehozni. Nem jár a keksz. Azok pedig, akik állítják, hogy hű a könyvhöz, (volt olyan is, aki szerint az 1990-es verziónál is hűbb WTF?,) javaslom elolvasásra Stephen King Az című művét, mert erős a gyanúm, hogy valami mást olvastatok. Mellesleg a körítés kiváló lett. Szinte minden színész hozza a neki osztott karaktert (Krajcáros debilsége mellettük fájdalmas pont), a rendezés is pofás, a CGI egész vállalható, (de még mindig azt mondom, hogy horrorban nincs helye,) a zene több helyen is megindító. Ám ez mind kevés, ha mindegyik karakter és a forgatókönyv is el lett bénázva.

 
2017. 09. 14. 11:06 

Nem jutott el hozzám se a könyv, és se a 90-es években készült TV-film, így -szerencsére- nem volt összehasonlítási alapom, egy teljesen független filmre ültem be. Nagyon gyerekközpontú a játékidő, ami KEZDETBEN kellően szórakoztatott. Ha röviden kellene jellemeznem a moziélményt akkor: végig röhögtem az egészet, hébe-hóba pedig a hideg futkosott a hátamon. Nem is a bohóc ördögi tekintetől, hanem nagyon jól játszik a film a horror elemekkel. Mikor a srácok gyanútlanul, egy halk jelenetben követik Pennywise-t, kitűnően fent tartják a feszültséget. Ehhez hozzájárul az is, hogy a gyerekek rendelkeznek saját háttértörténettel és jellemmel, ami miatt könnyen tudunk velük azonosulni. Sajnos a jóból is megárt a sok, a végére már kezdett erőltetett lenni a gyerekbrigád. Volt egy olyan jelenet, ami számomra teljesen lerombolta azt, amit addig remekül felépített a film... (Spoiler mentesen igyekszek írni, így nem térek ki rá..) A túlzott CGI-ért is kár, szerintem sokkal félelmetesebb lett volna egyes jeleneteknél a bohóc maga a tekintetével, és fölösleges volt elbarmolni idétlen mozgásokkal. A humor (gyerekek) és a horror (Pennywise) remekül lett ötvözve, így kifejezetten szórakoztató és szerethető filmet kapunk. Ha másért nem is volt jó, de kizökkentett a mai sablonokkal teli tucathorrorokból, a maga egyediségével. Izgatottan várom a második részt, hogy a felnőtt szereplőkkel mennyire tud újítást és komolyságot vinni a történetbe.

 
2017. 09. 13. 20:20 

Az egyik legjobb horror film, amit valaha láttam, számomra nagy kedvenc lett. A bohócot nagyon jól alakította a színész, le a kalappal az "átalakítók" előtt is.

 
2017. 09. 07. 23:11 

Sajnos az ifjúsági filmek kihalóban, azonban ez a kis gyöngyszem nosztalgiával tölti el az embert. Stephen King egyik legjobb regénye megérdemelt már egy minőségi feldolgozást. Remek ifjúsági film, megspékelve jó sok gore jelenettel, az alkotók tartották a szavuk. Nem az atmoszféra feszültségére, sokkal inkább az ilyesztgetésre rakták a hangsúlyt, ami sokszor működött is. Viszont még ennél is szórakoztatóbbak voltak a gyerekek....amilyen dumát levágnak, főleg a szódástalpú pápaszemes, az valami félelmetes. Minden percre jut egy hasfogós poén vagy vicces káromkodás, remekül kitölti az űrt a bohócos jelenetek között. Az alkotók nem finomkodtak, nem az a kimondott gyerekfilm, de ismerve mi megy manapság a tv-ben, neten, annyira nem lett durva hogy meg ne nézhessék, már csak a sok ifjúsági jelenet okán is. Minden korosztálynak ajánlott, remek és tartalmas szórakozás!!!

 
2017. 09. 08. 21:42 

Fú, Bill Skarsgård iszonyú para volt Pennywisként, de ez még messze nem minden. A gyerekszereplőkre sem lehet panasz, az egész filmet nagyon profin rakták össze, talán a legjobb Stephen King adaptáció evör. Ilyenből több kéne!

 
2017. 09. 07. 13:10 

Igazat kell adnom az előttem szólónak, valóban van egy nosztalgikus hangulata a filmnek, ami nekem nagyon bejön. Simán jobb lett az új AZ, mint az eredeti, félelmetes, vicces, érzelmes, a maga műfajában nem sok jobbat tudnék hirtelen említeni. Megadom neki az 5 csillagot, mert már nem lesz filmtörténeti mérföldkő, de a maga nemében mégis zseniális.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.