79% 158 szavazat
Eltakarítónő

Eltakarítónő

Keeping Mum
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
16
Szereplők (16)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Maggie Smith
Maggie Smith
Rowan Atkinson

FILMINFÓ

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

Rendező: Niall Johnson
Forgatókönyvíró: Richard Russo, Niall Johnson
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2006.06.01.
 
2022.05.28 msfini

legújabb vélemény

Csalódás

Nagyon szeretem a fekete humort és Rowan Atkinsont is, így egy vicces filmet vártam. Sajnos ezt nem kaptam meg. Az alapszituáció kellően bugyuta, de egy ilyen filmhez tökéletesen illett. Drámaként sem működik, sem a feleséggel és még kevésbé a férjjel nem tudtam együtt érezni. Nem érdekelt a tiszteletes sikeresen adja-e elő majd a beszédét, vagy nem. Ennek ellenére nem a színészeken múlott a dolog, szerintem korrekt munkát végeztek. A forgatókönyvön és vicceken bukott el számomra a dolog. Szörnyű belegondolni, hogy Rowan Atkinson volt a legkevésbé vicces, egyetlen jelenet se jut eszembe, amiben jó lett volna. A karakter nagyon visszataszító számomra, feleségét elhanyagolja, egész éjjel ugató kutyával se csinál semmit már jó ideje. A lányával se foglalkozik komolyabban, tehát a családját elhanyagolja, míg az idióta öregasszonyra mindig van ideje, aki ugyanazzal a hülyeséggel zaklatja. Talán segített volna rajta, ha 30 perccel rövidebb a film és sokkal szorosabbra van vágva. Van néhány jó pillanata, de nagy csalódás volt.

0
 
2017.10.26 indingo

Picit talán történetben más, mint a megszokott Rowan Atkinson filmek, de ez is egy remek film. Könnyed humora van és a története sem kell túl gondolni.

0
 
2021.12.21 Eastern79

Éjsötét angol humor

Maggie Smith talán egyik legjobb alakítását nyújtja ebben az ízig-vérig fekete komédiában, a kissé hóbortos házvezetőnő szerepében, aki sajátos eszközökkel próbálja meg nyugodtabbá varázsolni a saját és mások életét is. Történetesen, nála a konfliktuskezelés gyilkosságokkal történik, amelyeket kellemes délutáni teázással szakít meg. Rowan Atkinson szintén nagy meglepetés volt a számomra, mert ebben a produkcióban egy kicsit komolyabb oldalát mutatja meg annak ellenére, hogy komédiáról van szó. Nyoma sincs az eddigi bárgyú szerepeinek, egészen jó volt az alakítása, csakúgy, mint Kristin Scott Thomas játéka, amelyben most sem találni semmi kivetnivalót. Szerencsére nem folyik patakokban a vér, nem is ez volt a cél, itt inkább a tipikus angol humorra helyezték a hangsúlyt, és remekül eltalálták a hangulatot, arról nem beszélve, hogy a film végére egy kis fordulatot is belecsempésztek a forgatókönyvbe, így aztán valóban kerek egész lett a történet. Igazi régimódi vígjáték, éjfekete humorral fűszerezve, tökéletes kikapcsolódás egy fárasztó nap végén.

0
 
2016.04.18 Zsceeeka

Nagyon tetszetős kis film , nem egy mai darab, nemrég láttam talán harmadjára , de mindig találok benne valami élvezhetőt. Ami a legjobban leírja az az igazi, hamisítatlan angol fekete humor.

0
 
2015.06.06 VenuszProjekt

Nagyon kellemes gyilkolászós film! :D Maggie Smith karaktere annyira aranyosra sikerült, nagyon szerettem. Rowan Atkinson volt az, aki számomra kissé nem illett a képbe, de a többi szereplő... Mindannyiukat nagyon jól eltalálták! Azt hiszem, hogy ma este meg is nézem megint! :)

0

A film összbevétele 1 618 957 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Patrick Swayze 2009 szeptember 14-én bekövetkezett halálát megelőző utolsó szerepeinek egyike. Szerző: rbernadett

#2
 

A filmet James Boothnak (Mr. Brown) ajánlották, aki 4 hónappal a film megjelenése előtt hunyt el. Szerző: rbernadett

#3