85% 97 szavazat
Az ember, aki túl kevesett tudott

Az ember, aki túl kevesett tudott

The Man Who Knew Too Little
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
29
Szereplők (29)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Wallace Ritchie-t tévesen kémnek nézik, és egy banketten kell megakadályoznia egy nemzetközi vezetők elleni merényletet.

(szarka84)

Rendező: Jon Amiel
Író: Robert Farrar
Forgatókönyvíró: Robert Farrar, Howard Franklin
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 1998.06.25. | HBO Max (2024.04.12.)

Hol nézheted

 
2024.04.14 orákulum

legújabb vélemény

Könnyed vígjáték akcióval fűszerezve

A film végtelenek sorozatát mutatja be, ráadásul roppant vicces módon. Nagyban hasonlít a Mr. Beanre, annyi különbséggel, hogy itt főhősünknek (szinte) mindig minden a lehető legjobban sül el. Tipikusan olyan alkotás, hogy végig lehet röhögni az egészet (pont, mint Mr. Beant). A film korántsem tökéletes, de a szórakoztató képessége miatt ez szerintem senkit sem fog zavarni. Ez annak köszönhető talán, hogy maga a történet teljesen abszurd, néha viszont klisés. A filmben fellelhető egy romantikus szál is, ami végigkíséri az egész történetet, természetesen ez sem valami hétköznapi kapcsolatot ábrázol. Amúgy a forgatókönyvtől a dialóguson kívül nem kell várni semmi komolyat, a sztori kiszámítható, a happy end sem marad el. A film hangulata jól visszaidézi a 90-es évek filmjeinek hangulatát, ezért is lehet érdemes (újra) megnézni. A színészi játék nem nevezhető kiemelkedőnek, de a film értékéből aligha vesz el. Ajánlom a vígjátékra vágyóknak, főleg, ha egy nehéz munkanap után keresnek valami néznivalót, ami nem kíván gondolkodást, de annál több vidám pillanatot tud okozni.

0
 
2023.08.28 Ergit

Véletlenek a köbön!

0
 
2016.11.29 Ercsi

Mai szemmel talán már kevésbé élvezetes vígjátéknak számít, de a maga korában szerintem nagyon jó volt, én jól szórakoztam rajta és számtalan alkalommal megnéztem, mert nagyon tetszett.

0
 
2015.06.30 drsolomon

Közepesnek mondható vígjáték, sok pörgés és fordulat van, nincs megállás kalandban. Vannak gyengébb poénok, és a színészi játék sem tökéletes, de ezek ellenére érdemes megnézni.

0

A film összbevétele 13 801 755 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Eddie Marsan első mozifilmje. Szerző: rbernadett

#2
 

A film, amit Consuela a konyhában néz a Tökéletes másolat (1995), amit szintén Jon Amiel rendezett. Szerző: rbernadett

#3