97% 112 szavazat
Az öböl

Az öböl

The Cove
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
16
Szereplők (16)
11
Képek (11)
3
Videók (3)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A japánokat gyakran éri az a vád, hogy bálna- és delfinvadászatnak nevezett mészárlásokkal hívják fel magukra a figyelmet, felbőszítve ezzel zöld aktivistákat és állatbarát civileket egyaránt. Azok az esetek melyek a hírekben szerepelnek, viszont nem fedik le az összes ilyen esetet, rengeteg brutális esemény marad rejtve az emberek elől. Egy csapat aktivista és filmes beszivárog egy Taiji városa melletti, védett öbölbe, hogy dokumentálják az ottani, rendszeres mészárlások egyikét. Ugyanis ezen a helyen évente több mint 20 000 delfint ölnek le, ráadásul olyan szennyezett a környék, hogy az állatok húsában annyi ólom halmozódik fel, mely eléri a mérgező szintet. És mindezt a helyiek gyakran, mint bálnahúst adják el szerte Japánban.

Rendező: Louie Psihoyos
Író: Mark Monroe
Zene: J. Ralph
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2011.07.21.
 
2022.09.06 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Az aljas japcsik nem éppen szent élete!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mi folyik a mélyben? Azt nem tudhatjuk... De azt, hogy mi folyik a tenger állataival, és hogy hogyan szennyezik a vizeinket, azt már igen! Miről beszélek? Íme... Évente több mint 25 ezer delfinből lesz hamburger egy vízi-vidámparknak álcázott aljas ... Teljes kritika

1
1
 
2017.12.09 Deku

Bizony ez olyan film amit először is kár lenne kihagyni másodszor időtálló. Nem is lehetett volna ezt a filmet jobban és kifejezőbben elkészíteni és elénk tárni. Frenetikus kis időtöltést tud biztosítani bármely korosztály számára.

0
 
2018.06.07 HercegPeter

Hűha! Ez aztán nem egy hétköznapi dokumentumfilm. Már a témája sem átlagos. Ugyebár olyan állatos film ezer és ezer van, ahol megmentik őket. Na de olyan, ahol leölik mindet, olyat eddig még nem láttam. Éppen ezért nem ajánlom mindenkinek. Olyanok ak... Több

0
 
2015.06.08 Dodi

Sokkoló és megdöbbentő film, de nagyon nagyon jó. Érdemes megnézni, de mindenki készüljön fel arra, hogy nagyon szívbemarkoló... Megrázó film - mert valóság.

0
 
2015.07.14 prongs2001

Talán meg merem kockáztatni, hogy tökéletes lett. Hát ez a film... eszméletlen ütős. Egy igazi kuriózum! De persze nem is vártam kevesebbet tőle. Ajánlom!

0

A film összbevétele 1 516 214 dollár volt (imdb.com).

#1