88% 102 szavazat
Az örökség, avagy gútentág faszikáim

Az örökség, avagy gútentág faszikáim

Dedictví aneb Kurvahosigutntag
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Íme itt a kommunizmus utáni szép új világ! Már senki sem szólhat bele az ember életébe, ha úgy akarja, akár a fejére szakadhat a tető, vagy a tyúkok rohangálhatnak a konyhaasztalon. Bohuska élvezi ezt az életet, hiszen sose szerette a munkát, viszont szívesen heverészik az ágyban vagy mulatozik a kocsmában, esetleg a fiatal kocsmárosnét hajkurássza. Megszokott kis világával igen elégedett, nem is vágyik ő többre, de az élet - ki tudja miért - megajándékozza. Egy nap kocsmaasztali pihenőjét egy öltönyös, városi férfi szakítja meg, aki azzal az örömhírrel érkezett, hogy hatalmas vagyont örökölt. Bohuska elindul a városba, hogy szemrevételezze újdonsült ingatlanjait. És mit tesz az ember,… Több

Forgatókönyvíró: Bolek Polívka, Věra Chytilová
Ország: Csehország
Premier: 1992.12.01.
Bolek Polívka
Miroslav Donutil
Jozef Kroner
Bolek Polívka
Sárka Vojtková
 
2022.08.04 Reitman

legújabb vélemény

Chitilova legjobb filmje (ja, és Karel Gotté is). Nagyszerű színészek! Polivka magyar hangja egy kicsit monoton, de akkor is nagyon jó.

1
 
2019.03.23 Karczaghy Gabor

Örök kedvenc

Nagyon vicces társadalmi kép ez a film egy hirtelen meggazdagodott "falusi suttyó"-ról. Ami különösen tetszik benne, hogy a főhős, Bohus, megmarad szimpatikus figuraként, nem pedig újgazdag tahó válik belőle. Még ha ki is próbál egy-két allűrt, amit a vagyon tesz számára lehetővé. Ezt a filmet szerintem csak egy kelet-európai értheti igazán, ami külön zamatot ad a történetnek.

1
 
2015.07.15 vengerszkij

Nagyszerű alkotás, aki kicsit is élt már a rendszerváltáskor annak kötelező darab. No meg annak aki szereti a pálinkát... Nálunk kultfilm volt, néhány szállóige amit sokszor idéztünk az a "színésznő.." illetve Bohusek riposztja arra hogy a tanárnő ... Több

0
 
2016.06.07 Pillcsi29

Együtt néztük a családdal és mondhatom,hogy mindenki nagyon jól szórakozott!Olyan dumák vannak benne,az emberi hülyeség határtalan!A szinkronhangok is nagyon jók,egyik kedvencem Reviczky Gábor.Hatalmas klasszikus!

0
 

A filmben Cameo szerepében felbukkan Karel Gott.Szerző: Pillcsi29

#1
 

A felvételek Vyškov városban és Olšany községében készültek.Szerző: Pillcsi29

#2