Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Bartók


(Bartók)
Bartók

Tartalom

Sipos József dokumentumfilmje Bartók Béla életét és munkásságát mutatja be, annak a zeneszerzőét, akire az egész nemzet büszkén emlékezik. Bartók Béla fia, Péter hetven éve az Egyesült Államokba utazott családjával. Élete nagy részét édesapja hagyatékának szentelte, de a családi titkokat eddig még nem osztotta meg a nyilvánossággal. A most kilencvenkét éves Bartók Péter a legnagyobb őszinteséggel szólal meg. Fény derül arra, milyen kapcsolatot ápolt a legendás zeneszerző a családtagjaival, édesanyjával, feleségével, gyermekével, szerelmeivel és kollégáival. Kiderül az is, hogy milyen személyes tragédiának élte meg Bartók a haza elhagyását. A film mégsem egyoldalú, nem csak Péter szólal meg, Bartók Béla levelezéseibe, naplójába és a korabeli kritikusok írásaiba is betekintést kapunk.

(ps)
 
2017. 09. 16. 08:05 

Számomra Bartók valahol mindig is egy titokzatos művész volt, én legalábbis nem tudtam sosem igazán kiismerni magam a munkásságában. Ez a film nagyon rendet rakott a fejemben, szerintem rendkívül igényes dokumentumfilm.

 
2017. 09. 14. 03:10 

Kicsit frusztrál ez engem, túlságosan elvont az, amit Bartók csinált, és nem vagyok benne biztos, hogy jó az, ha valami ennyire nehezen emészthető. Tudnék vitatkozni a filmben elhangzottakkal, de szerintem ez fölösleges, mivel Bartók életét mindenképpen érdemes jobban feltérképezni és ehhez nagyban hozzájárul azért ez a film.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.