78% 117 szavazat
Benny és Joon

Benny és Joon

Benny & Joon
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Joon (Mary Stuart Masterson) bájos és okos lány, ráadásul művészi hajlamokkal is rendelkezik, de kórosan kiegyensúlyozatlan. Benny (Aidan Quinn), a bátyja, akivel kettesben él, a széltől is óvja. Joon mást nem is visel el maga körül, a házvezetőnők hamar menekülőre fogják a dolgot. Egy este együtt kártyáznak Benny haverjaival, és a testvérpár veszít - vagy nyer? -, mert büntetésként rájuk bízzák Samet (Johnny Depp), aki felettébb fura figura. Legszívesebben egész nap egy fa tetején gubbaszt, vagy beleveti magát példaképei, Buster Keaton és Charlie Chaplin utánzásába. Joon az első perctől vonzódik hozzá, Benny viszont a falra mászik Sam bohóckodásától.

Forgatókönyvíró: Barry Berman, Lesley McNeil
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1993.08.20.
 
2020.03.06 indingo

legújabb vélemény

Erre mondjuk, hogy jó kis film, amit többször is megtudunk nézni. Kerek történet ahol egy testvérpár és egy nem mindennapi hóbortos srác, tiszta emberi kapcsolatát, egymásra találását és önálló életkezdését mutatják be.

0
 
2018.08.26 Tothem

Ez egy nagyon aranyos film. Édes kis érzelmekkel mindenki megnézheti igaz nincs benne semmi egetrengető dolog, de valahogy jó érzés miközben nézed. A színészek is jól hozták a film hangulatát nincs emiatt sem hiányérzet.

0

A film összbevétele 23 202 734 dollár volt (imdb.com).

#1