Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika


(Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan)
Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

Tartalom

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba utazik, hogy dokumentumfilmet forgasson, amiből minden kazah tanulhat és az ország javát szolgálhatja. Miközben bejárja az Államokat, rengeteg féle emberrel hozza össze a sors. Furcsa szokásaival, kérdéseivel botrányt botrányra halmoz, de észre sem veszi, mekkora felfordulást kavar maga körül. Meg van róla győződve, hogy a lehető legjobban végzi munkáját, tudásvágyát pedig csak a nők utáni vágya múlja felül. Kényesebbnél kényesebb témákat feszeget, miközben, bár nem szándékosan, de leleplezi az amerikai társadalom előítéletes és képmutató mivoltát.
(BSzabina)
 
2016. 09. 01. 20:58 

Nagyon bejött a film, sok poénnal, sokat röhögtem rajta :D

 
2016. 10. 23. 12:07 

Nekem tetszett! Jó humor van benne bár van egy pár olyan jelenet amit én személy szerint nem tettem volna bele pl(amikor Borat és a segitője szexelnek) nem értem értelmét. Az eleje mikor elmegy hazájából Borat az nagyon vicces.

 
2015. 08. 21. 09:01 

Akinek az Ali G Indahouse sok volt, az ezt inkább meg se nézze, mert az egy cuki esti mese volt ehhez képest. Szerintem simán elnyerte az év botrányfilmje címét. Sacha Baron Cohen gusztustalanabb és gátlástalanabb, mint valaha. Beront Amerikába, és robban, mint egy bomba. Igazi társadalomszatíra. Mondjuk nem igazán tudom besorolni ezt a filmet bárhova is. Talán az áldokumentumfilm a legmegfelelőbb szó rá.

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
 

A kazah falvas jelenetet valójában egy kis román településen Moroeniben vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet eredetileg Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) rendezte volna, ám a himnuszéneklős, rodeós jelenet után végül otthagyta a produkciót "kreatív nézeteltérésekre" hivatkozva.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Borat szomszédja, Nursultan Tuyakbay nevét a kazah elnök és egy ellenzéki politikus nevének keresztezésével kapta.

(BSzabina)
Smoking Barrels: Borat
A Borat tehát összességében egy felemás koncepció és élmény: ahhoz túlságosan improvizatív, hogy szándékolt poénjai júl működjenek, ahhoz pedig túlságosan is kevés mozgástere van, hogy igazán eljátsszon a kamera elé ültetett áldozataival. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.