Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tartalom

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba utazik, hogy dokumentumfilmet forgasson, amiből minden kazah tanulhat és az ország javát szolgálhatja. Miközben bejárja az Államokat, rengeteg féle emberrel hozza össze a sors. Furcsa szokásaival, kérdéseivel botrányt botrányra halmoz, de észre sem veszi, mekkora felfordulást kavar maga körül. Meg van róla győződve, hogy a lehető legjobban végzi munkáját, tudásvágyát pedig csak a nők utáni vágya múlja felül. Kényesebbnél kényesebb témákat feszeget, miközben, bár nem szándékosan, de leleplezi az amerikai társadalom előítéletes és képmutató mivoltát.
(BSzabina)
 
2016. 07. 24. 17:13 

Az eddigi filmtörténet talán legrosszabb filmje a Borat. Nem is értem hogy mi volt ez a nagy felhajtás körülötte pár éve. Egyszerűen még viccesnek sem mondható inkább csak értelem nélküli egymásután pakolt jelenet és még a szereplők sem jók, ami már azért túlzás.

 
2016. 07. 22. 08:46 

Elmebeteg vígjáték egyszerűen. Ennél borzalmasabb film elé még nem keveredett. Egy világpoénnak a karakterek miatt talán jó, de másra semmire egyszerűen. A fürdőruhája, az a zöld szörnyedvény a pasin világpoén lett, szerintem mindenkinek a Borat jut eszébe róla. Ennyi volt kb az egész film eredménye.

 
2016. 12. 03. 17:59 

Sacha Baron Cohen minden filmje (a Brüno-t leszámítva) zseniális. Úgy tud viccet csinálni bárkiből, hogy aki megsértődik annak nincs humora. Viccel a zsidókkal (pedig ó is zsidó származású), arabokkal, melegekkel és bárkivel, akivel csak tud. Nálam egyértelműen ez a filmje viszi a pálmát.

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
 

A kazah falvas jelenetet valójában egy kis román településen Moroeniben vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet eredetileg Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) rendezte volna, ám a himnuszéneklős, rodeós jelenet után végül otthagyta a produkciót "kreatív nézeteltérésekre" hivatkozva.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Borat szomszédja, Nursultan Tuyakbay nevét a kazah elnök és egy ellenzéki politikus nevének keresztezésével kapta.

(BSzabina)
Smoking Barrels: Borat
A Borat tehát összességében egy felemás koncepció és élmény: ahhoz túlságosan improvizatív, hogy szándékolt poénjai júl működjenek, ahhoz pedig túlságosan is kevés mozgástere van, hogy igazán eljátsszon a kamera elé ültetett áldozataival. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.