88% 82 szavazat
Borgen

Borgen

Borgen
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
57
Szereplők (57)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Borgen az álneve annak a helynek/háznak, mely a dán kormány három fontos szervezeti egységének ad otthont: a parlamentnek, a miniszterelnöki irodának és a legfelsőbb bíróságnak. A sorozat ezen belül meséli el Birgitte Nyborg, a váratlanul miniszterelnökké előlépő politikusnő harcait,… Több

Sorozat áttekintés

1. évad (2010) - 10 epizód
2. évad (2011) - 10 epizód
3. évad (2013) - 10 epizód
4. évad (2022) - 8 epizód

Hol nézheted

 
2022.07.01 Sebes Gábor

legújabb vélemény

Speciális

Csak az nézze, aki kedveli az akció nélküli politikai drámákat, személyes és hivatali súlyos konfliktusokat, amit itt nagyon magas színvonalon dolgoznak fel. Nálam 100 %.

1
 
2021.09.09 Leibel

Aki követi a magyar közéleti híreket, imádni fogja

Amikor nézem, és ezt kétszer tettem meg, mindig arra gondolok, hogy 15-20 éve még nálunk is ilyen volt a politika. Egy ország, ahol a köztévé tudósít és oknyomoz. A politikusok kénytelenek kiállni a médiában, és keresztkérdéseket kapnak az újságíróktól. Van tévés választási vita minden párt részvételével. Látjuk a többféle pártot, akiknek szövetséget kell kötniük egymással, egyeztetniük a céljaikat, ha kormányozni akarnak. A két oldal (kormány-ellenzék) szereplői nem szavazógépek, hanem elvek mentén akár megegyezhetnek a másik oldali pártokkal is. Egy apró korrupciónak tűnő hiba megbuktathatja a kormányt. A pártok sokfélék, és minden társadalmi csoport képviselve van. Szép világ. A főszereplő intelligens hős. Erkölcsös, és minden helyzetben jól szerepel. Szeretem az ilyet. Nyilván annak fog tetszeni, aki olvas közéleti híreket. Vicces párhuzamok vannak a magyar politikával. Ott van a dán Torgyán Józsi bácsi, a munkásokban nem hívő, hataloméhes munkáspárti, a képmutató konzervatív, hogy csak néhányat említsek. Imádtam. Azt olvastam, lesz új évad. Alig várom.

3
 
2019.02.12 mamiéstöti2

Nekem nagyon nem tetszett ez a film, de sokan ajánlották, hogy nézzem meg, nagy csalódás volt az egész.

0