71% 115 szavazat
Borgman

Borgman

Borgman
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
15
Szereplők (15)
7
Képek (7)
2
Videók (2)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás
Loborg  
Hadewych Minis
Hadewych Minis
Jan Bijvoet
Jan Bijvoet
Hadewych Minis
Jan Bijvoet
Sara Hjort Ditlevsen

FILMINFÓ

Egy erdei, földbe vájt kunyhóban élő férfit majdnem levadász egy társaság, de ő bemenekül a városba, ahol becsenget egy családhoz. Azok beengedik és a férfi nem csak hogy ott marad, de már szürreálisnak is nevezhető játékaival átveszi a család feletti uralmat.

Forgatókönyvíró: Alex van Warmerdam
Ország: Hollandia, Dánia, Belgium
Premier (HU): 2014.04.24.
 
2022.10.25 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Bolond hollandusok már megint mit csináltak?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alex van Warmerdam, aki vászonra álmodta. Jan Bijvoet, Hadewych Minis, és Jeroen Perceval. Na meg a kutya! Mai mottónk: Az ördög vigyen el! (Ha a kertészed referenciamunkaként kizárólag elrabolt lelkeket tud felmutatni, jobban teszed, ha a fűnyírást ... Teljes kritika

1
1
 
2016.08.05 mamiéstöti2

Ha valaki olyant akar látni, amilyent még nem látott, akkor mindenképp nézze meg ezt a filmet. Hihetetlenül unalmas, vontatott, semmiről nem szóló film.

1
0
 
2015.08.04 Menyét Ibolya

Művészieskedésbe ojtott nagy semmi.

0
 
2019.07.04 Minka

Lásd, ne csak nézd

Úgy érzem, hogy méltánytalanul kevés pontot kapott itt MAFAB-on ez a film, pedig sokkal több van benne, mint amit itt a hozzászólások mutatnak... Persze nyilvánvalóan aki jobban szereti a szájbarágós filmeket, annak ez semmit nem fog mondani. Annak ez valóban nem való. De aki bírja az olyan filmeket, ahol a legtöbb esemény és szereplő szimbolikus, az biztosan élvezni fogja és talán még el is gondolkodik a végén kicsit. Számomra egészen nyilvánvalóak és érthetőek azok az utalások, amik a filmben feltűnnek, de úgy döntöttem, hogy nem fogom leírni, nem akarom elvenni mástól azt az élményt, hogy aki értően áll hozzá, az saját maga végül rácsodálkozzon vagy inkább RÁDÖBBENJEN azokra az üzenetetekre amik a filmben megjelennek. Csak egy idézettel szeretném zárni, és egyben kapaszkodót adni azoknak akik szeretnének rajta elgondolkodni: "A jóság messziről látszik, mint a Himalája hegye. De a gonoszság rejtve oson, mint a sötétben kilőtt nyíl." /Buddha/

1
1
 
2015.02.16 Loborg

Furcsa film, ez az első szó, ami eszembe jut róla. Meglepő fordulatok, és sokszor érthetetlen szituációs elemek is előfordulnak benne, de utólag érhetővé válik (majdnem) minden.

0

A film összbevétele 1 009 474 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film többek közt Athénban és Palicson is több kategóriában díjazott volt a helyi filmfesztiválon. Szerző: mamiéstöti2

#2
 

A 2014-es Oscar gálára ezt a filmet nevezték a hollandok a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Szerző: dulkap

#3
 

38 év után az első holland film volt, ami bekerült a Cannes-i Filmfesztivál programjába (2013).Szerző: dulkap

#4