76% 100 szavazat
Café de Flore

Café de Flore

Café de Flore
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
15
Szereplők (15)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Két párhuzamos világ, két párhuzamos történet. Bár majd fél évszázad választja el a kettőt egymástól, mégis összeköti őket a téren és időn átnyúló szerelem, szeretet érzése. Az egyik történet Jacqueline-ről szól, a fiatal anyáról, aki Párizsban él a múlt század hatvanas éveiben, és egyedül neveli a Down-szindrómás fiát. A másik történet napjainkban játszódik az Atlanti-óceán másik odalán. A kanadai Montreálban élő disc-jockey sikeres a szakmájában, ám ehhez az kellett, hogy az ifjú barátnője kedvéért elhagyja a feleségét.

Ország: Franciaország, Kanada
Premier (HU): 2012.12.22.
 
2023.02.14 Bafam

legújabb vélemény

Zseniális

Ez a film tökéletes. Óriási ötlet, és egyben nagyon szép ábrázolás a gyerek-felnőtt párhuzam. És a zene! A Café de Mare után a Café de Flore is felkerült a lemezjátszóm tányérjára.

1
 
2021.02.03 Eastern79

Ikerlángok

Ha létezik klasszikus spirituális film, akkor ez az. Az ikerláng szerelem témakörét boncolgatja, illetve ezzel párhuzamosan a reinkarnáció törvényszerűségeire is rámutat. Hogyan hozunk előző életből viselkedési szokásokat, milyen hatással vannak egyik életünk cselekedetei a másikra, hogyan visszük magunkkal a következő életünkbe a megoldandó feladatainkat, képességeinket. Elgondolkodtató, felkavaró, szép film az életeken átívelő szerelemről.

2
 
2015.06.01 hsanya182

Az életről: Aki ismeri a "KARMA" törvényét, annak nagyon fog tecceni ez a film mely az elengedés, az újjászületés mély érzelmeiről szól párhuzamos világunkban. Egy nagyon tanulságos film, minden embernek saját magában legbelül kell megtalálnia a felismeréseket, hogy személyisége átalakuljon, megváltozzon... Ajánlom!

2
 
2015.06.11 macskulare

Tetszett! ...olyan felkavaró, elgondolkodtató..A végén összeáll a kép és akkor jön rá az ember, hogy mennyire zseniális rendezés volt ez. Óriasi téma, mély érzelmek, a szeretettről és az elengedésről. Csak igényes nézőknek. :)

2
 
2021.02.01 Oliver.guy_

Nagyon jól összerakott film. A szeretet érzésnek fontosságát és hihetetlen erejét mutatja be. Kicsit bonyolult, nagyon nagy időbeli távolság van a két szál között, de a végén mindenre magyarázatot kapunk, és összeáll a kép. Mindenkinek ajánlom, akit érdekel az ilyen téma.

2

A film összbevétele 316 477 dollár volt (imdb.com).

#1