65% 94 szavazat
Che - Az argentin

Che - Az argentin

Che: Part One
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
28
Szereplők (28)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A Che - Az argentin című életrajzi filmdráma a hazájában hősként és legendás harcosnak tartott Che Guevara életét mutatja be. A filmeposz története két részből áll: az első rész az 1955 és 1962 közötti Batista kormánya elleni háború időszakát eleveníti fel, majd… Több


Forgatókönyvíró: Peter Buchman, Ernesto 'Che' Guevara
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Spanyolország
Premier (HU): 2009.06.04.
Benicio del Toro
Catalina Sandino Moreno
Benicio del Toro
Catalina Sandino Moreno
Catalina Sandino Moreno
Benicio del Toro
Benicio del Toro
Santiago Cabrera
Benicio del Toro
Victor Rasuk
Catalina Sandino Moreno
Benicio del Toro
 
2024.03.20 Ultron

legújabb vélemény

Egy emberről szól, aki ma is jelkép

Soderbergh remek filmet rakott össze Che Guevara életéről, aki a mai napig a jelkép a világban. Guevera mint kubai forradalmár lett a történelem része, aki Fidel Castro jobbkezeként lett híres. Pályája azonban nem éppen így indult: Argentínában tanult, orvosi végzettséget szerzett, és fiatalom beutazta egész Dél-Amerikát. Csak később lett kommunista és a Mexikóból Kubába induló legelső lázadó fegyveres csoport egyik vezetője. Karrierje a 60-as években vett sötét fordulatot: Kuba sztálinista diktatúráját kezdte szolgálni.

0
 
2022.08.04 Reitman

Nagyon jó film, annak ellenére hogy igyekezet élethű lenni és hasonlítani a korabeli fotókhoz (ami általában nagy hibája sok filmnek). Nagyszerű rendezes és vágás! A hangulata az amatőr dokumentum film és nagyvásznú filmek keveréke, mégse erőltetetten művészkedő.

0
 
2017.02.19 tilino

A film Che Guevara életét hitelesen és élvezetes formában mutatja be. Jó azért ha van egy kevés történelmi alapunk a téma kapcsán, mert akkor érthetjük meg a visszautalásokat és az összefüggéseket.

0

A film összbevétele 1 731 665 dollár volt (imdb.com).

#1