84% 65 szavazat
Columbus

Columbus

Columbus
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
24
Szereplők (24)
14
Képek (14)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Egy koreai születésű férfi Columbus-ban ragad, Indiana államban. Azért kell itt mardnia, mivel édesapja kómába esett. Hősünk megismerkedik egy fiatal lánnyal, akit szintén Columbus-hoz kötött a sors, ő ugyanis édesanyja miatt marad, akit az elvónón… Több


Rendező: Ernie Park
Író: Ernie Park
Zene: Hammock
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2017.09.11.
 
2022.03.02 elekm90

legújabb vélemény

Történetmesélés és építészet találkozása egy szép drámában

Kogonada alkotása egy érzéki dráma, amely a maga kis lassú tempójával és "hús-vér" karaktereivel engem teljesen elvarázsolt. Pedig semmi olyan nincs a történetben, amit ne láthattunk volna korábban, a két főszereplő közötti kémia, a párbeszédek és az életszagúsága valahogy mégis az átlag fölé emeli. Emellett egy érdekes kísérlet a történetmeselés és egy építészeti bemutató ötvözésére. Haley Lu Richardson pedig pazar Cassie szerepében.

0
 
2019.02.14 Milanman

Múzeumi tárlat a mozivásznon

A Columbus lassú, lírikus, meditatív, egyszerű, az emberi érzéseket, félelmeket, vágyakat, útkeresést fókuszba állító film. Valóban olyan érzést kreál a nézőben, mintha egy tárlatot néznénk végig, annak minden szépségével és nyugalmával. Két ember (John Cho visszafogottságában is remek, Haley Lu Richardson pedig hatalmas felfedezés, egyszerre törékeny, érzékeny, de vibráló is, ha kell, komoly karrier lehet az övé) találkozik egy hagyományosnak mondható élethelyzetben, beszélgetni kezdenek és kettejük között barátság szövődik, melynek köszönhetően mindketten kicsit jobbak, érettebbek, nyitottabbak lesznek. Mindezt Columbus városának építészete és annak szimbolizmusa kiséri, egyfajta keretet adva a műnek, ami szintén ráerősít a film "múzeumi szemlélődés" jellegére. Nincs itt semmi forradalmi momentum, filmnyelvi újítás, csak egyszerű sodrású narratíva, melynek lezárása óvatos konklúzióval szolgál a főszereplők sorsának alakulását tekintve.

2
 
2019.06.22 bbozsi

Csodálatos, szép film. Elmúlás, az időtlenség ciklikussága, érzékenység, Kelet és Nyugat modernben kibékítése, és még ezer minden szövi át, meditatív, mint egy év elvonulás Tibetbe, és intellektuális, mint a nemYale-en elvégezni egy mastert.

0

A film összbevétele 1 017 107 dollár volt (imdb.com).

#1
 
Értékelés: 8.5/10
(2017. 09. 18.)
Hiába nem reformálja meg sem a műfajt, sem Jarmusch formanyelvét, ha valaki fogékony az ilyen lassan csordogáló, cicomázatlan filmekre, mindenképpen megéri vele tenni egy próbát.

8,5/10 Több