Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Creed: Apollo fia


(Creed)
Creed: Apollo fia

Tartalom

Creed: Apollo fia filmtartalom:

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) sosem ismerte legendás apját, a nehézsúlyú világbajnok Apollo Creed-et, aki még azelőtt elhunyt, hogy ő megszületett volna. Ettől még nem kérdéses, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába, apja és Rocky összecsapásának helyszínére megy. A srác felkeresi a legendás bokszolót, és arra kéri, legyen az edzője. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) meglátja benne az erőt és az elhivatottságot, és szárnyai alá veszi a tehetséget, de az egykori bajnoknak egy olyan „ellenféllel” is meg kell küzdenie, ami sokkal halálosabb veszéllyel fenyegeti, mint bárki a szorítóban.

(hp)
2016. 01. 03. 18:48 

Őszintén szólva nekem vegyes érzelmeim vannak ezzel a filmmel kapcsolatba, és ezt egy Rocky rajongóként mondom. Az 5. rész kivételével mindegyik Rocky film szenzációs, sőőt a Rocky Balboa címre hallgató 6. rész nagyon kellemes csalódás volt. Itt ugyan úgy működött a dráma, de valahogy az edző szerepben ,,nem ütött" Balboa karaktere úgy mint eddig. :)
Ám azt az élettörténet amit a Rocky sorozat felépített nem rontja el, nagyon szépen visszautalgattak, és nem ment át sablonos ,,folytatás" filmbe.
Kitűnő szórakozás Rocky rajongóknak kötelező, viszont azzal számolni kell, hogy ahogy a cím is, a rész is eltér a többitől kicsit. :)

2016. 02. 14. 18:15 

Ugyanaz a recept, mint régen, és persze ehhez jönnek a hiteltelen bokszolós jelenetek, amikor annyi ütést kapnak be, amitől mindenki már rég KO-zott volna, de ezek még keménykednek. Okés, el lehet ezt nézni, meg ettől függetlenül nem rossz film ez azért.

2016. 04. 07. 23:03 

Figyelem! Elfogult vélemény veszély!
o_O_o_O_o_O_o_O_o_O_o_O_o_O_o_O

Erre a filmre vártam már, majd 1 éve.
És minden tekintetben csillagos 5-ös. Legalábbis nekem biztosan.
Imádtam a kicsi apró visszautalásokat a Rocky pentalógia részeibe.
Pld.:
- csirkekergetés
- vagy mikor Rocky fut és a gyerekek futnak vele (Rocky II.) => Adonis fut és a srácok mennek vele a motorjaikkal

Elkezdődött a film és már elfutotta a könny a szemem.
Aztán haladtunk előre és egyre többször.
Közben, ha olyan volt akkor konkrétan én is a levegőbe bokszoltam, hogy 'EZAZZZZ'.
Az utolsó háromnegyed óra az masszív könnyezés volt.

Imádtam, hogy alig voltunk a moziterembe és emiatt a sok pont egyes dolby hihetetlenül adta a hangulatát a meccseknek. Tényleg olyan volt mintha mi is ott lettünk volna a szorító mellett.

Nekem hozta azt az érzést amit a többi Rocky film.
Előjöttek azok az érzelmeim, amiket óvodás korom óta táplálok Rocky Balboa iránt.
Őszintén remélem hogy nem csinálnak több filmet, mert ez így nagyon szép lezárása a sorozatnak. Kár lenne elrontani. (Bár van egy kósza érzésem, hogy még egyet lehet megcsinálnak…)

Sly tényleg zseniális benne. Bár én mindig ezt mondtam.
Nagyon megérdemelte a Golden Globeot.
És nálam ő az Oscar nyertese is.

Alig várom hogy kijöjjön dvd-be és újra és újra megnézhessem.

I ♥ Rocky

 

A folytatás egyetlen akadálya, hogy Ryan Coogler leszerződött a Marvelhez, az új Black Panthert forgatni, így egy ideig biztos nem ér rá.

(mamiéstöti2)
 

Rocky-n kívül más szereplő nem tűnik fel ebben a filmben az előző részekből.

(mamiéstöti2)
 

Jordant a forgatás alatt esetenként valójában is kiütötték.

(mamiéstöti2)
Hetediksor: Mindörökké Rocky
Maga Sylvester Stallone sem gondolhatta 1976-ban, hogy a Rocky kultusz még negyven év múlva is tündökölni fog, ráadásul nem is akárhogy, hanem a régi fényében. A sorrendben hetedik film a legjobb rész az Oscar-díjas első epizód óta.
Cinestar: Creed: Apollo fia
Vannak címek, amik már a második rész után leáldoznak, ám Rocky Balboa, vagy éppen Apollo Creed története 40 év után is ugyanannyira fantasztikus. Kötelező.
Movieaddicts: Creed – Apollo fia
Minden Rocky és boksz rajongónak kötelező, de mindenki másnak is érdemes megnéznie.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.