74% 179 szavazat
Cry-Baby

Cry-Baby

Cry-Baby
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
6
Képek (6)
3
Videók (3)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Két táborra szakadnak a baltimore-i fiatalok az ötvenes évek elején, a rock and roll korszak hajnalán. Az egyik oldalon állnak a fekete bőrdzsekis, kemény fiúk és a lófarkas lányok, akik fittyet hánynak a törvényre. A társaság vezéralakja Wade, a leghidegebb és legkeményebb fickó a középiskolában, akinek a "sírásáért" valósággal megőrülnek a lányok. A másik oldalon az előkelő, jól fésült fiúk és a tupírozott hajú lányok sorakoznak. Az utóbbiak közé tartozik Allison, a gazdag és csinos lány, akit a szenvedély és a zene sodor Wade bandájába. Wade beleszeret a lányba.

Rendező: John Waters
Író: John Waters
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1990.09.20.
 
2019.07.30 Ms. Akárki

legújabb vélemény

Kicsit olya Greases utánérzete van a filmnek a klikkesedés miatt csak sokkal sötétebb és lehangolóbb valahogy. Johnny Depp zseniális itt is, de zavart ez a túl művi menőt játszás végig. A történet végig fenntartotta a figyelmem úgyhogy megérte megnézni, de ez inkább csak egyszernézős.

0
 
2016.10.23 vivikejencikelara

Tetszenek a karakterek, jól ki vannak formálva. A 90-es évekbe röpít. A dalok nagyon jók benne. Amikor börtönbe kerül Cry Baby az a kedvenc részem.

1
 
2017.10.18 SzFa

Imádom ezt a filmet. A dalok fantasztikusak, a zene, a táncok isteniek. A történet nem nagy szám, de annál édesebb. Nem tudom miért ismerik olyan kevesen, én vagy 100 X láttam. Az autós jelenet táncát és énekét kívülről tudom. 5*

0
 
2016.09.05 sipiarpi

Ez nekem nem jött annyira át. A korszakról szóló filmek paródiájának elmegy, de ennyi. Azért egyszer nézhető.

0
 
2018.08.25 Tothem

Szerintem ez annyira rossz hogy jó. A szar filmek nézése közben kínosan érzed magad, de itt nem itt nevetsz és jól érzed magad. Nem tudom megmagyarázni nem tudnám azt mondani rá, hogy jó vagy rossz volt. Ez a film egy külön kategória. A csillagozás nem iránymutató, de nem engedi enélkül elmenteni.

0

A film összbevétele 8 266 343 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Willem Dafoe mindössze egy percet szerepel a filmben. Szerző: rbernadett

#2
 

Drew Barrymore számításba jött Allison Vernon-Williams szerepére. Szerző: rbernadett

#3
 

Johnny Depp utál táncolni, ennek ellenére Watersnek sikerült meggyőznie, hogy táncoljon a film kedvéért. Szerző: rbernadett

#4
 

Iggy Pop leborotválta a haját a film kedvéért. Szerző: rbernadett

#5