65% 60 szavazat
Könnyező harcos

Könnyező harcos

Crying Freeman
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
32
Szereplők (32)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Egy festőnő szemtanúja egy gyilkosságnak. A bérgyilkos észreveszi, hogy tetten érték, ezért el kellene hallgattatnia a nőt, ő azonban életben hagyja, amivel sikerül magára haragítania megbízóit.

(mamiéstöti2)

Rendező: Christophe Gans
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán, Franciaország, Kanada
Premier: 1995.09.14.
Mark Dacascos
 
2021.03.14 Eastern79

legújabb vélemény

Klasszikus akció

Christophe Gans nevéhez sok filmes érdekesség fűződik, Samuel Hadidával közösen több minőségi produkciót is letettek az asztalra. A Könnyező Harcos az egyik legjobb rendezése, a főszerepben pedig a méltatlanul mellőzött Marc Dacascos látható, aki a kilencvenes évek elején több harcművészeti filmben is szerepelt, ám végül eltűnt a B-filmek süllyesztőjében, és csak a jóisten és az ügynöke a megmondhatója, hogy mindez csak a rossz szerepválasztásainak volt-e köszönhető. Ebben a filmben kifejezetten jó a szerelmes bérgyilkos szerepében, és a rá vadászó nyomozót alakító Tchéky Karyo is hozza, amit kell. Először furcsán hatnak a totál belassított fegyverpárbajok, de Gans filmjeiben mindig is volt valami líraiság, érzékenység a képi világot illetően. Dacascos látványos akrobatikus mutatványai lenyűgözőek, és úgy általában az egész film nagyon rendben van. Hangulatos, remek a zene, a színészek is remekül teljesítenek (főleg az ázsiaiak), kellően misztikus, régimódi akciómozi.

0
 
2019.10.10 Jony Crash

Stabil lábakon álló harcművészetes B-film, se több, se kevesebb. Ha tudod, mit várj tőle, azt meg is fogod kapni, de óvatosan azért az elvárásokkal!

0
 
2020.12.03 yoko

Ezt a filmet legfeljebb a jól megkoreografált akciójelenetek mentik meg, de ezeket leszámítva nem mondanám egy tartalmas vagy éppenséggel izgalmas időtöltésnek.

0
 

A film egy japán manga alapján készült.Szerző: Eastern79

#1