73% 141 szavazat
Darwin-díj - Halni tudni kell!

Darwin-díj - Halni tudni kell!

The Darwin Awards
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
16
Szereplők (16)
12
Képek (12)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A Darwin-díj minden évben kiosztásra kerül azok között a szerencsés versenyzők között, akik a legcikibb és legidiótább módját választják a meghalásnak. Nyerésre áll például az az ember, akire rádőlt egy automata, vagy az, aki rakétát szerelt az autójára és túlontúl begyorsult. Michael Burrows nyomozó megszállotja a Darwin-díjasok munkásságának, így amikor elveszíti az állását, felajánlja szolgálatait egy nagy biztosítócégnek. Elmélete szerint a Darwin-díj várományosainak olyan közös tulajdonoságai vannak, melyek előre kódolják, hogy hülye módon fognak elhalálozni. A cég kijelöl mellé egy csinos biztosítási nyomozónőt, hogy együtt derítsék fel a felfoghatatlanul idétlen halálokok jellemzőit, pénzt takarítva meg ezzel a biztosítónak.

Rendező: Finn Taylor
Író: Finn Taylor
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2007.04.03.
 
2023.01.29 Csak

legújabb vélemény

Tetszett a film pszichológiai vonala, ugyanakkor nagyon vicces is helyenként. Jó a két főszereplő alakítása is.

0
 
2017.04.12 indingo

Tetszett a film szokatlansága. Nem az a megszokott közhelyekkel teletűzdelt sztori van egy pici tudományossága is. Több gondolatot is felvet az emberben.

0
 
2017.04.24 HercegPeter

Meglepően jó volt. Vicces és Joseph Fiennes is remekül hozta a figurát. Története talán nem sok volt, de ennek a filmnek nem is kellett. A gyilkosos szál szépen keretbe foglalja az egymástól elkülönülő, idiótákról szóló fejezeteket. Kissé feleslegesn... Több

0
 
2020.01.30 Szilonka

A témájában az egyik legjobb. Remek szereposztás, jó párbeszédek és érdekfeszítő történet.

0
 
2017.11.22 Bazzzsi

Szerintem ez egy korrekt kis film. A története érdekes, már abból a szempontból is, hogy valóban van ilyen díj. Érdekes volt a nyomozós szál, meg a legmorbidabb meghalási módiok.

0