Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A legkúlabb nap


(Der geilste Tag)
A legkúlabb nap

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Egy dolog közös a fura és túlzottan is ambiciózus zongorista Andiban és a laza és könnyelmű Bennóban: mindkettőt halálos betegséggel diagnosztizáltak. Mivel úgy látszik, nem sok idejük van hátra, Benno meggyőzi Andit, hogy szökjenek meg a hospice-ből, hogy egy kalandos út során átéljék életük legjobb napját. Ügyesen pénzt szereznek és nekivágnak Afrikának. A hipochonder Andinak az utazás kezdete totális rémálom, míg Benno titokban arra készül, hogy végre az életben szembenézzen múltjával. Számos vidám és szomorú pillanatot élnek meg, hogy elérjék eredeti céljukat, hogy átéljék a LEGKÚLABB NAPOT. (forgalmazza: Big Bang Media)
(hp)
 
2016. 05. 27. 10:03 

Keserédes, sírva- vigadós történet, igazi dramedy. Bár a halál ténye végigkíséri a filmet, az mégsem erről szól. A boldogság keresése, a legkúlabb nap megélése a film fő témája.

 
2016. 06. 09. 11:54 

A film egyszerre könnyfacsaró és humoros, szóval felváltva lehet rajta sírni és nevetni. Bennem (maga az alaptörténet) a Bakancslista című filmet idézte fel.

 
2016. 10. 08. 23:06 

Találó kifejezés ez, hogy keserédes.
Én nagyon elgondolkodtam, hogy van-e ennél jobb film, ami férfi és férfi közötti kapcsolatot ilyen közelségben tudja leképezni a néző számára, miközben nem kifejezetten homokos emberekről van szó... bár azért egy konkrét jelenetnél mégis kétségeim támadtak. :) És egyébként úgy érzem, hogy azt a jelenetet felesleges volt beleerőltetni a filmbe.
Szóval valahol ez egy testvéri kötelék férfi és férfi között, ami tényleg megható és átélhető! Egyszerűen arról van szó, hogy van egy mély emberség mindannyiunkban és ezt jól mutatja be ez a film.

Én úgy érzem, hogy át kellene értékelni azt, amit eddig gondoltunk a hálivúdi felvizezett, fröccsöntött műanyag romantikus drámákról, mert ez a film habár messze van attól, hogy tökéletes legyen, de mégis... inkább szélesebb közönségnek szánták és nem elsősorban arra megy ki ez a dolog, hogy ócska és elcsépelt közhelyeket rágjanak a néző szájába, hogy elcsöppenjen a (főleg női) nézőközönség.

Ez a film egy kellemes egyvelege a Bakancslistának és a Túl a barátságon című filmeknek és úgy érzem, hogy e két kultikus film közül egyikre sem hajaz túlságosan, hanem tőlük független módon jól működik és talán ennek a két filmnek a motívumait erőteljesebben emeli be. Rengeteg dolgot az abszurditásig feszít, de ugyanakkor mégis reflektál a valóságra.

7,5/10

Matthias Schweighöfer
Matthias Schweighöfer
Florian David Fitz
Matthias Schweighöfer
Florian David Fitz
Florian David Fitz
Matthias Schweighöfer
Matthias Schweighöfer
Florian David Fitz
Florian David Fitz
Matthias Schweighöfer
Florian David Fitz
Movieaddicts: A legkúlabb nap kritika
Összefoglalva: ez a film tényleg ad nekünk valamit. Mondjuk azt, hogy megkapjuk tőle az utolsó lökést, hogy felmondjunk a gyűlölt, de amúgy jó fizetést adó munkahelyünkön. 8,5/10
Smoking Barrels: A legkúlabb nap
A legkúlabb nap enyhe túlzással a műfaj legjobbjai felvizezett verziójának tűnik, amelyben ugyan van humor, dráma és szerethető vonások, de messze nem olyan koncentrációban, mint az elvárható lenne. 7/10
VOX: A legkúlabb nap
A németek megcsinálták a maguk erősen fiatalított verzióját A bakancslistából. 55/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.