82% 214 szavazat
Dorian Gray

Dorian Gray

Dorian Gray
Filmadatlap
15
Vélemények (15)
16
Szereplők (16)
6
Képek (6)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Londonba utazik Dorian Gray. A szép és tapasztalatlan ifjú találkozik Lord Henry Wottonnal, aki bevezeti a viktoriánus London pezsgő társadalmi életébe. Amikor Dorian meglátja a róla készült festményt, ráébred önnön szépségére. Minden vágya, hogy örökké így nézzen ki. Ezért mindenre hajlandó, arra is, hogy akár szerződést kössön az ördöggel. A lelkét adja az örök fiatalságért cserébe. A lord hatására az ártatlan, tiszta lelkű Dorian egyre inkább az élvezetek rabja lesz, alámerül a félvilági nők és az ópiumbarlangok világába. Oscar Wilde regényéből.

Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2009.09.09.
 
2023.08.19 Ergit

legújabb vélemény

Tökéletesen megalkotott film, visszaadja a méltán híres regényt. Lelkiismeret nélkül élni lehet, de nem érdemes...

0
 
Oscar Wilde, aki megelőzte a korát

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ben Barnes olyan ügyeletes szépfiú, igazi karakterszínész, csak egy bajom van vele, kiöregedett a szépfiú karakterből, és szerintem egy pár éven belül el is tűnik a süllyesztőben. A Dorian Gray pontosan rá íródott, ha Wilde-ot meg tudnánk kérdezni, ő... Teljes kritika

2
 
2017.04.18 indingo

Sokan dicsérik a könyvet, úgyhogy mindenképpen el fogom olvasni. Nekem tetszett a film, érdekesnek találtam a történetét.

0
 
2021.07.06 harnas1207

Nem egy műalkotás, de egyedi és érdekes film. Dorian Gray karakterével már találkoztam A szövetség című filmben, így kíváncsi voltam rá. Mindenképp érdemes megnézni.

0
 
2017.11.04 Bazzzsi

Korhű, látványos és érdekes volt a viktoriánusi időszak bemutatása. A történet maga sok izgalmat rejtett, sok meghökkentő lépés volt benne, csak ajánlani tudom.

0

A film összbevétele 20 563 362 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A regényben Dorian nem próbálja megölni Lord Henry-t. Szerző: magyaristvan

#2
 

Az igazi Dorian Gray haja szőke volt.Szerző: magyaristvan

#3