Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Eddie, a sas


(Eddie the Eagle)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban Eddie kitartóan edz és végül eljut az 1988-as téli olimpiára, ahol egyedüliként képviseli Angliát. Élete remek példa arra, hogy az álmokat nem szabad feladni, s el kell fogadni, ha olykor elesünk, de egyrészt nem mindegy, hogyan történik ez meg, másrészt pedig mindig fel kell állni egy alapos popsiracsüccsenést követően.

(forgalmazza: InterCom)

(erare)
2016. 03. 14. 01:26 

Kimért, okos, szórakoztató. Minden egyben van egy nagyszerű filmélményhez.

VvV
2016. 05. 23. 10:44 

Remek film, rég nevettem ennyit. Könnyed volt, semmi erőltetett humor, a története pedig elképesztő.

2016. 05. 22. 22:22 

Nagyszerűen ötvözi a humort, eközben megindító és elgondolkodtató is, rég láttam ilyen filmet, ami ennyire magával ragadna.
Kissé vontatottan indul, de egészében véve, a nagyszerű színészi játék és a film mondanivalója rádöbbenti a nézőt, hogy az álmok igenis azért vannak és arra várnak, hogy megvalósítsuk őket. Ez persze áldozatot követel és rengeteg kitartást.

Tom Costello Jr.

mint Eddie (10 years old)

Jo Hartley

mint Janette

Keith Allen

mint Terry

Dickon Tolson

mint UK Doctor

Jack Costello

mint Eddie (15 years old)

Taron Egerton

mint Eddie Edwards

Mark Benton

mint Richmond the BOA Official

Tim McInnerny

mint Dustin Target

Eddie Edwards az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpián indult. Ugyanezen az olimpián indult és vált híressé a jamaicai bobcsapat is, amelyről szintén készült játékfilm Jég veled! címen

(ArpiHajdu)

Eddie 'a Sas' Edwards elbukta az 1994-es és az 1998-as olimpiai kvalifikációt is, mivel a sport döntőbizottsága nehezebbé tette a kvalifikációt. Az akkor életbe léptetett standardokat a bizottság Eddie, a sas-szabályoknak nevezte el.

(hg)

A film statisztái között (az egyik síugró) feltűnik Nils Vettori, az 1992-es olimpiai síugróbajnok, Ernst Vettori fia is.

(hg)
Movieaddicts: Eddie, a sas
Az Eddie, a sas ugyanis egy igazi lélekemelő alkotás, ami nem csak a humorával deríti az embert jobb kedvre, hanem az üzenetével is. Az üzenetet pedig mindenki érezni fogja magában a moziból kifelé jövet. 9,5/10
Smoking Barrels: Eddie, a sas
Végszónak pedig annyit, hogy aki épp nincs jó hangulatban, az nyugodtan szánja rá magát a filmre, mert kikapcsol és felderít, nem pedig lefáraszt és idegesít.
Filmtrailer: Az olimpia igazi arca
Bár az Eddie, a sas nem rejteget nagy meglepetéseket, és mondanivalója egy mondatban összefoglalható, mégis igazi sportfilm, amelynek legalább akkora szíve van, mint a filmben nagyszerűen megformált Eddie Edwards-nak. Repülj, Eddie, repülj! 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.