Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Eddie, a sas


(Eddie the Eagle)
Eddie, a sas

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban Eddie kitartóan edz és végül eljut az 1988-as téli olimpiára, ahol egyedüliként képviseli Angliát. Élete remek példa arra, hogy az álmokat nem szabad feladni, s el kell fogadni, ha olykor elesünk, de egyrészt nem mindegy, hogyan történik ez meg, másrészt pedig mindig fel kell állni egy alapos popsiracsüccsenést követően.

(forgalmazza: InterCom)

(erare)
2016. 08. 26. 20:28 

Nehéz mit írni a filmről, mert annyi mindent lehetne. Ez egy remek és kedves film, már ha lehet ilyen jelzőt használni egy film esetében. Egy könnyed és összességében vidám alkotás, ami stílusát tekintve olyan, mintha valóban a 80-as évek végén készült. Nem akar többnek látszani, mint ami és így hemzsegnek benne a mondanivalók. Ami hozzám ezek közül talán a legközelebb áll, hogy sosem mást kell legyőzni, hanem önmagunk határait kell feszegetni és ha mindent megtéve legyőzzük magunkat, akkor elértük a célunkat. Egy szerethető és motiváló film, szimpatikus színészgárdával és jó hangulattal.

(Azért egy szakértőt a szinkronnál alkalmazhattak volna. Pl. a hátszél nem barátja egy síugrónak…)

2016. 05. 27. 14:50 

Könnyed humorú, rendkívül szórakoztató vígjáték, amely tanító jellegű is. Ha valamit nagyon szeretnénk és elég kitartóak vagyunk, el tudjuk érni a céljainkat, nincs lehetetlen.

2016. 04. 16. 23:54 

Nagyon jó film, ajánlani tudom mindenkinek, akit próbáltak már lebeszélni az álmairól, akit mindenhol leírtak, s már saját maga is kezdte elveszíteni a hitét. Kellőképpen komoly és kellőképp humoros.

 

Eddie Edwards az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpián indult. Ugyanezen az olimpián indult és vált híressé a jamaicai bobcsapat is, amelyről szintén készült játékfilm Jég veled! címen

(ArpiHajdu)
Movieaddicts: Eddie, a sas
Az Eddie, a sas ugyanis egy igazi lélekemelő alkotás, ami nem csak a humorával deríti az embert jobb kedvre, hanem az üzenetével is. Az üzenetet pedig mindenki érezni fogja magában a moziból kifelé jövet. 9,5/10
Smoking Barrels: Eddie, a sas
Végszónak pedig annyit, hogy aki épp nincs jó hangulatban, az nyugodtan szánja rá magát a filmre, mert kikapcsol és felderít, nem pedig lefáraszt és idegesít.
Filmtrailer: Az olimpia igazi arca
Bár az Eddie, a sas nem rejteget nagy meglepetéseket, és mondanivalója egy mondatban összefoglalható, mégis igazi sportfilm, amelynek legalább akkora szíve van, mint a filmben nagyszerűen megformált Eddie Edwards-nak. Repülj, Eddie, repülj! 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.