80% 320 szavazat
Elátkozott Ella

Elátkozott Ella

Ella Enchanted
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
21
Szereplők (21)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával (Anne Hathaway). Csupa szívjóságból elvarászolja, s míg él engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg (Hugh Dancy) előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral (Cary Elwes).

Rendező: Tommy O'Haver
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Írország
Premier (HU): 2005.06.16. | Netflix (2023.12.15.)
 
2019.12.27 indingo

legújabb vélemény

Elég bárgyú a története, még akkor is ha ez egy mese. Nem igazán tudott lekötni és eléggé kiszámítható volt a története.

0
 
2017.02.02 hszpp

Borzasztóan nyálas,de annál édesebb kis film-mese gyerkőcöknek,és kedves felnőtteknek egyaránt. Humorral fűszerezett, grimm mesére hajazó filmecske. Kifejezetten jó szereplőkkel,és rendezéssel:)

0
 
2019.07.21 Ms. Akárki

Kellemes kis gyerekfilm. Felnőtt fejjel is élvezhető. Anne Hathaway első ismertebb filmjei közé is tartozik és már itt kitűnik a tehetségével színésztársai közül. A zenék klasszikusok és fülbemászóak és egyedi tündérmesevonásokkal rendelkező romantikus film.

0
 
2016.02.15 doroffee

Ez egy hihetetlen bűbájos film. Gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek kötelező. Nagyon ügyesen játszik a Hamupipőke-sztorival, és ezerszer különlegesebb, érdekesebb, mint ami az alapjául szolgál. A humora is kiváló.

0
 
2015.04.17 Brigusz724

Imádom Anne Hathaway filmjeit, ez az egyik kedvencem tőle, de nem elhanyagolható a főhős sem, Hugh Dancy, aki kisfiús arcával tökéletesen alakítja a herceget. A "Somebody to love" pedig fent van a Youtube kedvenc videó lejátszási listámon.

0

A film összbevétele 27 388 767 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film Gail Carson Levine azonos című regénye alapján készült. Szerző: rbernadett

#2
 

Eredetileg nem a "Somebody to Love", című dal lett volna a dalt kellett volna Ellának énekelnie, Tommy O'Haver egy klasszikus tündérmesébe illőbb dalt szeretett volna, de az valahogy nem illett Anne Hathawayhez. Aztán amikor épp együtt relaxáltak, Hathaway énekelni kezdte a dalt, ami éppen szólt és táncolni kezdett rá, ami történetesen a Queen, "Somebody to Love" című dala volt. Ekkor döntöttek mind a ketten úgy, hogy ez lesz az a dal. Szerző: rbernadett

#3
 

A tükörtermes jelenetet volt a legnehezebb leforgatni, hogy egyik tükörben sem látsszon a kamera. Szerző: rbernadett

#4
 

Charlton Heston eredetileg egy bábú lett volna, de a rendező rájött, hogy ez nem fog működni, így inkább egy digitális karakter lett.Szerző: rbernadett

#5