Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Életrevalók


(Intouchables)
Életrevalók

Tartalom

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között  azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.
(SódóGA)
 
2015. 02. 01. 20:53 

tökéletes film a barátság és sok más dolog kapcsán, kötelező, látni kell, szép film! :)

 
2016. 04. 19. 20:14 

Nagyon jó kis film, optimista életszemléletet sugároz. Régebben láttam, de még mindig hatással van rám. Találkozik a két világ, a gazdag de elkeseredett tolószékben élő és az életvidám, de anyagi problémákkal küzdő férfi. Felpezsdíti, megsózza az addig sótlan életét a tolószékes férfinek. Bemutatja a film, hogy nagyon rossz helyzetből is van kiút.
Életet nagyon rossz körülmények közt is lehet élvezni, legyen az baleset következménye, vagy anyagi nehézség. Mindenkinek ajánlom!

 
2015. 02. 10. 22:08 

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböző ember áll, akiket egymás mellé sodort az élet. Az egyikük megszelídül, önmagára talál, míg a másiknál kisüt a nap és ismét 'lábra áll' és elindul. Ilyenek vagyunk mi emberek: ha engedjük kisüthet a nap, ha nyitott szemmel járunk-kelünk kincseket hozhatunk a felszínre egymásban.

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
 

Phillipe a jogokért nem kért pénzt, hanem a film bevételeinek öt százalékát kapta meg, amit teljes egészében egy jótékonysági alapítvány bankszámlájára utalt át.

(lolita13)
 

film bevételei a 2011-es bemutató óta már 400 millió dollár fölött vannak.

(lolita13)
 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
Filmworlds: Egy örök érték a filmek közt
Az Életrevalók egy hatalmas film, komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.