72% 74 szavazat
Emberrablás

Emberrablás

Kapringen
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
15
Szereplők (15)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum

FILMINFÓ

A szomáliai partoknál egy teherszállító hajót feltartóztatnak a kalózok, és túszul ejtik a legénységet. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a fogva tartók és a hajó dán tulajdonosa között, amelynek tehetetlen szenvedőalanyai a legénység tagjai, köztük egy szakács és egy mérnök. A tárgyalásokat Koppenhágában egy irodából vezénylik öltönyös férfiak, akik irodájukból nem tudják átérezni, hogy min mennek keresztül alkalmazottaik a halálfélelem és nélkülözés közepette. Egy profi túsztárgyaló tanácsára az emberélet nem számít nekik, csak a rideg számok, a cég ezért semmiképp nem hajlandó a kalózok túlzó követeléseinek engedni, akik a legénység kivégzésével fenyegetnek.

Rendező: Tobias Lindholm
Forgatókönyvíró: Tobias Lindholm
Ország: Dánia
Premier (HU): 2013.05.16.
 
2018.06.17 hsanya182

legújabb vélemény

Az erőssége hogy valósághű, realisztikus, életszagú, teljesen más szögből közelíti meg egy kalóztámadás eseményeit, és a legénység váltságdíjáról szóló alkudozását. Így a hátrányai hogy unlamas, tényszerű, nem sok izgalom van benne. Két helyszínen já... Több

1
 
2015.04.05 dudivar

Nyers, realisztikus és elgondolkodtató film. A történet kitalált, de valós elemekből építkezik, ezért hihető. Már-már dokumentumfilmszerű.

1
 
2015.08.26 Mr. Zero

Nem hittem volna, hogy egyszer ezt mondom, de ez valami felemelő volt. Nagyon rendben voltak a karakterek, a színészek tökéletesen hozták a formát, és a történet is elég erős volt a maga nemében.

0

A film összbevétele 2 688 444 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Søren Malling és Pilou Asbæk már azt megelőzően ki lettek választva a szereple, hogy a forgatókönyv megírása egyáltalán elkezdődött volna. Szerző: Bogi87

#2
 

A 69. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be először.Szerző: Bogi87

#3
 

A jegypénztárak adtai alapján 2.2 millió dolláros bevételt generált.Szerző: Bogi87

#4
 

Kb. 2,8 millió dollárból jött létre a film. Szerző: Bogi87

#5