Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Én, a robot


(I, Robot)

Tartalom

Egy olyan időben, amikor az emberformájú robotok már a mindennapjaink részei, Del Spooner, a chicagói rendőrség detektívje robotfóbiában szenved. Amikor a U.S. Robotics gyár egy alkalmazottja gyanús körülmények között meghal, Del Spooner kapja meg az ügyet. Az elkövető egy robot, ami hihetetlennek tűnik, hiszen a három robotikai alaptörvénynek ez ellentmond (a gép nem árthat embernek, engedelmeskedik a parancsnak, ügyel a saját épségére).  Ha beigazolódik, hogy egy robot a gyilkos, bármikor elindulhat a láncreakció, hogy a gépek vegyék át a hatalmat a Földön… 
(SódóGA)
 
2015. 04. 30. 16:29 

Az alapanyag zseniális, a filmes feldolgozás bár nem hibamentes, de helyenként szépen megidézi a könyv szellemiségét. Akciójelenetei látványosak, jól működnek. Nem mestermű, de korrekt sci-fi.

 
2016. 08. 09. 15:02 

Jó a történet és Will Smith egyik legjobb alakítását láthatjuk a filmben.

 
2016. 09. 30. 19:47 

Egy lehetséges jövőt mutat be a film, amikor a robotokkal végeztetünk el majd szinte mindent. Ez akár társadalomkritika is lehet, mivel a robotokkal szembeni viselkedés szinte a rasszizmussal egyezik meg.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A Will Smith által használt motor egy 2004-es MV Agusta F4-SPR. Összesen 300 darab készült belőle.

(VFTS)
 

Az áldozat, Dr. Alfred Lanning 1971-ben született és 64 éves korában halt meg. James Cromwell, az őt alakító színész szintén 64 éves volt a film készültekor.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.