Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Az ember, akit Ovénak hívnak


(En man som heter Ove)
Az ember, akit Ovénak hívnak

Tartalom

Drámai alkotás egy 59 éves megkeseredett, morgós vénemberről, Ove-ról, aki nem tud megbarátkozni a gondolattal, hogy évekkel ezelőtt leváltották a társasházak egyesületének elnöki posztjáról. Mai napig vasmarokkal, mindenbe beleszólva kezeli a szomszédai ügyes-bajos dolgait a környéken. Egyik nap, miközben a szembe lévő házba a terhes Parvaneh és családja beköltözik, véletlenül belebotlanak Ove postaládájába, aminek okán egy váratlan barátság veszi kezdetét...

(Joeker)
 
2016. 12. 18. 13:33 

Van ebben a filmben valami nagyon mélységes humánum és emberség.
Ez a film kiválóan vegyíti a fekete komédiát a drámával és mindettől olyan abszurd jelenteket láthatunk, hogy engem nem nagyon tudnak zavarni a film azon momentumai, amikben az ember nem találja az értelmet.

Nagyon ritka az ilyen helyzet, de ebben a filmben olyan megható jelenetek vannak, hogy én bizony elmorzsoltam 1-1 könnycseppet.
Így hát randifilmnek is kiváló, sőt.. ennél jobb és minőségibb randifilmet nem nagyon láthattok, ami ennyire jóízlésű és szórakoztató, persze mindezt nem a szokásos felvizezett, sziruppal leöntött hamis hálivúdi szendergéssel kell elképzelni! (A Szoba).

8/10

 
2017. 01. 06. 23:08 

Skandináv filmekben eddig nem csalódtam, és ez most sincs másként. Drámaként totál megállta a helyét, és a színészekkel sem volt gond. A sminkesek kitettek magukért. Utána néztem a fiatal és az öreg Ovét alakító színészeknek, és szépen kipingálták őket a szerepre.
A film szerkezete véletlen sem hagyja, hogy unatkozzunk a közel két óra alatt, mindig jókor jönnek az időképek, hogy egyre kerekebb legyen az Overól alkotott képünk.
Nem éreztem hatásvadásznak a jeleneteket, a végén is természetes az elérzékenyülés, nem a giccses környezet és körítés tette azzá.
A könyvet nem olvastam, így minden működött a filmben. Bátran ajánlom drámát kedvelő embereknek.

 
2017. 02. 05. 18:23 

Nagyon tetszett ez a művész film. Magába roskadó, szomorú,s életunt viszonylag idősebb úriemberre rámosolyog az élet kedve...:) Kifejezetten aranyos történet, noha elég depressziósnak indult. Nekem tetszett:)

Rolf Lassgård
Bahar Pars
Bahar Pars
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Viktor Baagøe
Ida Engvoll
Filip Berg
Bahar Pars
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Tobias Almborg
Bahar Pars
 

A 29. Európai Filmdíj három díjára (közönségdíj, legjobb vígjáték, legjobb színész) jelölték a filmet.

(Pajor Sándor)
 

Rolf Lassgård 59 éves volt, amikor megkezdődtek a forgatások, éppen olyan idős, mint a karakter, akit alakít.

(Pajor Sándor)
 

A film Fredrik Backman azonos című regénye alapján készült.

(Pajor Sándor)
Movieaddicts:Az ember, akit Ovénak hívnak
Morcos öregekről már sok filmet forgattak, akadtak köztük jobbak is, és ez a film méltán tartozik közéjük. A sok hollywoodi produkció között örvendetes egy ilyen filmet is a hazai mozik kínálatában látni. 7/10
VOX - Az ember, akit Ovénak hívnak
Backman kacagtató és szívszorító mozzanatokban is bővelkedő regényét nem sikerült a maga maradéktalan sokrétűségében vászonra adaptálni, de azért így is egy kedves mozi kerekedett belőle. 70%
Filmtekercs: Szentesített szentimentalizmus
Giccsbeforduló és szentimentális film Az ember, akit Ovénak hívnak, de ezt értsük a lehető legjobb értelemben. Egy objektív mozifanatikus csak bűntudattal rajonghat érte, a benne lakozó átlagos nézőt azonban biztosan elvarázsolja majd az utóbbi évek legnagyobb svéd kasszasikere. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.