Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Equilibrium - Gyilkos nyugalom


(Equilibrium)
Equilibrium - Gyilkos nyugalom

Tartalom

A harmadik világháború után az emberiség felismeri, hogy  minden rossz és szenvedés alapja az emberi érzelem. Az Atya vezette társadalom új papjai a Gramaton rendjéhez tartoznak, ők vezetik az érzelemmentesítés folyamatát. Sem művészetet, sem szépséget, sem gyengeséget nem tűrnek. Az emberiség érzelmei elnyomására a Proziumot használja, amit John Preston (Christian Bale) pap is óraműpontossággal szed. De mi történik akkor, ha a magas rangú pap kíváncsivá válik, és elhagyja gyógyszeradagját? Ha lassan megkérdőjeleződik benne minden, amit addig hitt, és elkezd újra érezni?
(SódóGA)
 
2015. 01. 20. 13:56 

Szerettem az Equilibriumot, egyetlen aprócska problémám volt csak vele: hogy én nagyon nem ebbe az irányba vittem volna a filmet, de végül is azon felül, hogy volt mondanivalója, jó színészek játszanak benne és még mérsékelten izgalmas is, ne legyek már telhetetlen, ugye. Azért annyira nem rossz, csak annyira nem is jó. Teljesen középszerű, ami nagyon okos és nagyon eredeti akar lenni, de sajnos nem teszi meg a szükséges lépéseket.

 
2015. 05. 03. 12:17 

Kedvenc filmem. Nemcsak egy jó akció film, mellette nagyon elgondolkodtató, jó e lenne az embernek, ha egy érzelem mentes tökéletes álvilágban élne. :)

 
2015. 06. 10. 07:12 

Ez gyakorlatilag George Orwell 1984-ének a feldolgozása egy akciófilm formájában. Közben volt még egy szürreális kísérlet, a Brazil, az is nagyon jól sikerült, megint csak tök más stílusban. Jó, csak az alap ötlet ugyanaz, a kidolgozás azért más, nem ugyanaz a forgatókönyv, de rá lehet ismerni a témára. Az 1984-ből is készült film. Közös vonása, hogy mindegyik a maga műfajában remekmű. Ebben a verzióban az érdem jelentős része Christian Bale-é, aki ismét zseniálisat alakított.

Christian Bale
Christian Bale
 

5.3 millió dolláros bevételt generált a jegypénztárak adatai alapján, 20 millió dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 38%-ot kapott 84 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A pisztoly kata valójában egy nem létező, csupán kitalált fegyverforgató harcművészeti stílus.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.