Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tartalom

A harmadik világháború után az emberiség felismeri, hogy  minden rossz és szenvedés alapja az emberi érzelem. Az Atya vezette társadalom új papjai a Gramaton rendjéhez tartoznak, ők vezetik az érzelemmentesítés folyamatát. Sem művészetet, sem szépséget, sem gyengeséget nem tűrnek. Az emberiség érzelmei elnyomására a Proziumot használja, amit John Preston (Christian Bale) pap is óraműpontossággal szed. De mi történik akkor, ha a magas rangú pap kíváncsivá válik, és elhagyja gyógyszeradagját? Ha lassan megkérdőjeleződik benne minden, amit addig hitt, és elkezd újra érezni?
(SódóGA)
 
2015. 11. 03. 22:22 

Tökre csúcs lett a film. Én nem tudom, hogy tényleg ezt szerették volna-e elérni, de nálam totálisan bejött, amit műveltek. Annyira egyben van az egész film, hogy azt igazából el se hittem.

 
2015. 10. 29. 14:37 

Kurt Wimmer nagyon stílusos mozit csinált, kár hogy nem ismerik többen. Az Equilibrium igazából egy újragondolt Orwelli 1984, keverve a Matrix stílusával, főként az akciók terén. A történet a nem túl távoli jövőben, az atomháború után játszódik. Az emberiség új totalitárius társadalomban él és hogy feledjék a rossz, pusztító múltat, egy szerrel elfojtják minden emberi érzésüket, a jót és a rosszat is. Remek mozi, egy amúgy nem túl eredeti történettel, de annál jobb megvalósításban. A színészek remekek, kiemelkedik az ezerarcú Christian Bale, ez a welsi actor szinte bármit eltud játszani. Jó volt mellette még Sean Beant is viszontlátni, szegény mostanra csak a sorozatokban szerepel. A forgatás helyszíne Berlint volt jó részt, amely ügyes húzás volt, főként hogy a harmadik birodalom által épített városrészeken forgattak, így az Olimpiai stadionnál is. A filmben látott pisztolyos, úgynevezett Gun Kata harcmodor eszméletlen jól lett megkoreografálva, az ázsiai filmeket idézte. Látványos akció-scifi a jobbak közül, megtoldva jó színészi alakításokkal, egy reális fasizmus ábrázolással, minden adott egy jó szórakozáshoz. Ajánlott.

 
2015. 07. 25. 20:33 

Majdnem áttörte a falakat, hogy azt tudjam mondani róla, hogy a kedvenc filmeji közé került, de még valami, amit én sem tudok megfogalmazni megakadályoz ebben. Talán a megvalósítással, a képiséggel nem voltam ÉN kibékülve, nem feküdt annyira. De Bale előtt le a kalappal!!!!

Christian Bale
Christian Bale
 

5.3 millió dolláros bevételt generált a jegypénztárak adatai alapján, 20 millió dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 38%-ot kapott 84 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A pisztoly kata valójában egy nem létező, csupán kitalált fegyverforgató harcművészeti stílus.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.