86% 332 szavazat
Éretlenek

Éretlenek

Les sous-doués
Filmadatlap
20
Vélemények (20)
18
Szereplők (18)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

Rendező: Claude Zidi
Forgatókönyvíró: Michel Fabre, Didier Kaminka, Claude Zidi
Ország: Franciaország
Premier (HU): 1982.03.11.
 
2023.07.27 Janesz389385

legújabb vélemény

Ma is humoros

Unalmas alkotás lenne, és ismeretlen színészek benne? Nem tudom, egyesek melyik bolygón élnek, de a 3 César-díjas színész – akikből az egyik maga „Gabaj főtörzs” – aligha teszi azzá. Legalább őt ismerni illene. Ez a film a 80-as évek technológiájának megfelelő, franciás humorával ma is szórakoztató szerintem. Azért senki se számítson villódzó high-techre, vagy egyéb vizuális effektekre. Ez az akkori fiatalok bohém vágyainak világát tükrözi, egy érettségizni nem akaró osztály képében. Újra megnézve felnőttként, azért a „Google fordító” meglepő volt benne, így több mint 40 év távlatából...???

1
 
2018.06.13 Filmelemző

Gyermekkorom, a 80-as évek nagyon népszerű vigjátéka volt. Emlékszem szinte az egész ország látta annak idején. Nem lehetett kibírni nevetés nélkül, mindenkinek tetszett, valóságos kultusza lett.

3
 

Aranyos,esetlen,zavaros,és mégis zseniális francia habkönnyű vígjáték....a nyolcvanas évek nagy kultfilmje.Szerintem annak idején az egész ország látta.

1
 
2020.11.19 elekm90

Jópofa, könnyed kis vígjáték, manapság sajnos már nem készülnek ilyenek. Komoly sztorit nem érdemes benne keresni, viszont sok a humoros jelenet, néha kicsit olyan, mintha egy szkeccssorozatot nézne az ember.

1
 
2017.07.24 Deku

Nagyon érződik a filmen, hogy francia származású mert esetlen és ritka gyenge tele ismeretlen színésszel. Szerintem ennél többet is simán ki lehetett volna hozni a filmből mint amit most itt elénk tártak. Adott volt egy egészen jó sztori alap amit sikerült teljesen elnyomniuk ezzel amit ide dobtak.

0
 

Készült folytatása is a filmnek "Éretlenek a tengerparton" címmel, azonban sokkal kevésbé vált kultikussá.Szerző: GedyPapa

#1
 

Magyarországon több mint egymillióan látták a filmet.Szerző: wintermat

#2