Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Erin Brockovich, zűrös természet


(Erin Brockovich)
Erin Brockovich, zűrös természet

Tartalom

Erin (Julia Roberts) három gyermek anyja, és meglehetősen nagy szüksége van a pénzre. Végső elkeseredésében Erin ráveszi Edet (Albert Finney), hogy adjon neki állást az ügyvédi irodájában. Bár a nő járatlan a jog világában, igyekszik jó munkát végezni. Egy nap véletlenül ráakad néhány orvosi leletre egy cég telekkönyvi iratai között. A dolog nem hagyja nyugodni, ezért magánnyomozásba kezd. Rövidesen rájön, hogy egy helyi cégóriás nagymértékben szennyezi a lakosság vízkészleteit, mely miatt számos helyi lakos betegedett már meg. Erin petícióval kezd házalni, s végül hatszáz aláírást gyűjt össze, ami elégnek bizonyul ahhoz, hogy Eddel karöltve megnyerjék az USA történelmének legnagyobb kártérítési perét.
(Pajor Sándor)
 
2015. 01. 17. 22:19 

A megtörtént eseményen alapuló filmek elbírálása kissé különbözik más filmektől, hiszen itt a rendezőnek és az írónak bizonyos értelemben meg vannak kötve a kezei. Az Erin Brockovich-ot viszont aligha érheti negatív kritika, a rendezés segít abban, hogy az ember a saját szemeivel láthassa, hogy hogyan győz a jó az emberi kapzsiság felett. Julia Roberts joggal kapott Oscart a filmben nyújtott alakításáért.

 
2015. 05. 28. 18:50 

Nem gyakran, és nem túl szívesen ülök le életrajzi jellegű vagy megtörtént eseményen alapuló filmeket nézni, mert általában attól tartok, hogy a film vontatott és unalmas lesz. Persze Steven Soderbergh esetében nem féltem ettől, ráadásul ott volt a parádés szereposztás is. Örülök, hogy elkészült ez a film, és a világ megismerhette, hogy Erin Brockovich mit vitt véghez a társadalom érdekében.

 
2015. 06. 16. 13:28 

Nagyon megindító, különleges film, nagyon sok tanulságot rejt magában. Az, hogy igaz történet, az csak emel rajta. Julia Roberts megérdemelte az Oscart, kiváló alakítást mutatott be!

 

Julia Roberts a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Erin Brockovis-Ellis százezer dollárért adta el a történet megfilmesítésének jogait a Universal Studiosnak.

(Pajor Sándor)
 

Amikor Julia Roberts átvette a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat, beszédében elfelejtett köszönetet mondani Erin Brockovich-Ellis-nek.

(Pajor Sándor)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.