83% 207 szavazat
Excalibur - Vér és mágia

Excalibur - Vér és mágia

Excalibur
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
19
Szereplők (19)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
1
Díjak (1)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A film a legendás Arthur király történetét dolgozza fel. A szegény fiú Merlin, a varázsló segítségével megszerzi az ország trónját. Ugyanis ő az egyetlen, aki a kősziklából ki tudja húzni a hatalmat szimbolizáló kardot, az Excaliburt. Megalapítja a "kerekasztal lovagjainak" rendjét, amelynek a feladata az, hogy az országban uralkodó káoszt felszámolja, és folyamatosan jót cselekedjék. Arthur elveszi feleségül a szépséges Guinervát, de a sors úgy hozza, hogy hölgye szívén legkiválóbb lovagjával, Sir Lancelot-val kell osztoznia.

Rendező: John Boorman
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1983.11.10.
 
2023.08.20 Juki-onna

legújabb vélemény

Ha rossz király vagy, elpusztul az ország, ha jó, akkor gyarapodni és virágozni fog.

Nem is lehetne aktuálisabb a cím, mint most. Az Excalibur az egyik legszebb történet, melyet valaha hallottam és láttam. Egy történet, mely megérinti mindenki szívét. Egy legenda egy jó királyról, annak hűtlen feleségéről és hűtlen barátjáról. Zárjuk... Teljes kritika

0
 

Érdekes képi világ,de nekem tetszett.Jó ebben a fantasy világban kikapcsolódni.és Liam Neeson játékát nézni,ami szerintem a film átlaga feletti !

0
 
2019.07.02 MidoD7

Nem sűrűn találkozhatunk ezzel a filmmel amikor Liam Neesonról beszélünk pedig egyik legjobb filmjei közé tartozik szerintem. A kornak megfelelő stílusérzékkel ellátott fantasy világú dráma. Kellemesen elszórakoztat.

0
 
2015.05.04 Milanman

Fantasy, dráma és mítosz gyönyörű, a korszak kívánalmainak megfelelő prezentációja, a 80-as évek mára kissé elfeledett gyöngyszeme.

0
 
2019.07.13 ZozArt89

Annak idején sok érdekes filmet gyártotta, több volt még a lehetőség és ezáltal több lett az is ami jó értékelést kapott. Nos ez nekem nem tetszett bármennyire is vártam. Liam Neeson volt egyedül a jó pont benne.

0

A film összbevétele 34 967 437 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Nicol Williamson és Helen Mirren utálják egymást, ezért kapták az ellenséges karaktereiket a filmben.Szerző: wintermat

#2