74% 193 szavazat
Fék nélkül

Fék nélkül

Premium Rush
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
27
Szereplők (27)
19
Képek (19)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Harper  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Manhattan városában mintegy 1500 biciklis futár dolgozik nap mint nap. Wilee (Joseph Gordon-Levitt) egy a sok közül, aki társaihoz hasonlóan a határait feszegetve végzi munkáját. Igazi mestere biciklijének, amin nincs fék. Egy napon Wilee egy értékes szállítmányt kap, amire New York egyik… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2013.02.20. | Netflix (2023.11.01.)
 
2024.03.29 Harper

legújabb vélemény

Lendületes film

Lendületes film a Fék nélkül, mely azonnal elnyerte a tetszésemet a tempója miatt, és mert nem ismertem eddig a New York-i bicajos futárok különleges világát. Ebben a világban villámgyorsan közlekednek a kerékpárosok, mert ők ott is haladni tudnak, ahol a kocsik nem. Itt a dugókra kell gondolni és a sok lehetőségre az útvonalak lerövidítéseinél. A központi figura Wilee (Joseph Gordon-Levitt), aki fék nélküli bicajával a leggyorsabb futárok egyike. Sikeres a munkájában, ám egy nap egy olyan bűnesetbe keveredik, melyben a kulcsember egy mocskos zsaru. Az alvilági rendőrt, Bobby Mondayt nem más alakítja, mint a colos Michael Shannon (Éjszakai ragadozók, A víz érintése, A gyilkos járat). Kitűnő alakításokat kapunk, de amitől igazából jó ez a film, az a sok biciklis mozgókamerás felvétel és száguldozás New York utcáin. Én nagyon élveztem, bevallom. Ami az értékelésemet illeti: nálam ez a film négy csillagos, százalékban 80-85%-os egyértelműen. Többször nézős darab, én most láttam másodszor (és ezúttal is tetszett).

2
 
2018.01.19 mamiéstöti2

Nagyon tetszett ez a film, az elejétől a végéig izgalmas volt, tetszettek a helyszínek is és a szereplők se voltak rosszak.

0
 
2023.10.30 Morpheus

Bicajos száguldás izgalmas jelenetekkel

Egy barátom ajánlotta a Fék nélkül című filmet, és én egy újabb álmatlan éjszakámon meg is néztem, halogatva a találkozást a jó öreg Morpheusszal. És nem bántam meg, hogy végignéztem. Bejött Joseph Gordon-Levitt alakítása a fék nélküli biciklivel száguldozó nagyvárosi futárról, aki belekeveredik egy alvilági ügybe, és fogócskát játszik egy piszkos zsaruval. A piszkos zsarut Michael Shannon alakítja, mégpedig szerintem nagyon hihetően. Eleve valahogy megvan a fickó megjelenésében az a kemény érzéketlenség, ami ehhez a karakterhez kell. A film végig gyors tempót diktál, nekem kifejezetten tetszettek azok a jelenetek, amikor a néző a biciklis futár szemszögéből látja a nyüzsgő nagyváros útjait, miközben teljes erőből hajtja a keróját, és kerülgeti a gyalogosokat, kocsikat. A kamera azt mutatja, amit a biciklis lát, néha meg a döntéseket is arról, hogy merre menjen. A főhősünk bicaján szándékosan nincs fék, hogy ez is arra motiválja, hogy gyors legyen, és mindig találjon útvonalat a dolgok kikerülésére. Jó film tehát és többször nézős, nálam erősen 4 csillagos.

0
 
2019.02.05 Filmdoki

Könnyed limonádé

Mikor először hallottam a filmről, akkor egyszerűen nem hittem a fülemnek. Bicajos akciófilm? Ez komoly? A filmet látva is azt mondom, hogy hatalmas butaság az egész, de nem tudok rá haragudni, mert piszok szórakoztató. A Fék nélkül előtt azért érdemes takaréklángra venni az elvárásokat és egy '90-es évekbeli over the top akciófilmet várni. A sztori nem egy nagy was ist das: egy futár srácnak el kell juttatnia egy csomagot A-ból B pontba, közben pedig egy zsaru is a nyomába ered, akinek a csomagra fáj a foga. A készítők próbálták kicsit csűrni-csavarni a dolgokat, és az izgalom fokozása miatt több szempontból is láthatjuk az eseményeket, a'la Nyolc tanú. Sztori terén igazából közepesen teljesít a film, néhány gázosabb jelenet is becsúszik, de még emészthető. Az őrült kergetőzés New Yorkon át az, ami felhúzza a film élvezeti faktorát. Ahogy mondtam, engem a '90-es évek akciófilmjeire emlékeztetett. Az akciók túlzóak, néha már nevetségesek - a főszereplő "víziói az elképzelt útvonalakról már fájdalmasak -, de megvan a maguk bája. A humorra sem lehet panasz, amiért a néha feltűnő kerékpáros rendőr kezeskedik. Ostoba, komolyan vehetetlen film, azonban olyan, mint egy hűsítő limonádé egy hosszú nyári napon. Felfrissít.

0
 
2015.02.08 Powerful900

Egyszer nézhető, szimpla kis élmény ez, aminek megvannak a hibái, de másfél órára tökéletesen kikapcsol. Nem mestermű, nem lesz belőle kultfilm, de egy próbát érdemes vele tenni.

0

A film összbevétele 20 275 446 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A forgatás 2010 júliusa és szeptembere között zajlott.Szerző: ps

#2
 

A hajsza megkezdése után látható, hogy Wilee kétszer is elhalad ugyanaz előtt a Mobile benzinkút előtt.Szerző: ps

#3
 

Joseph Gordon-Levitt az egyik jelent forgatása közben balesetet szenvedett, a jobb karján 31 öltéssel kellett bevarrni a sebét. A baleset után készült fotót a stáblista előtt láthatjuk.Szerző: ps

#4
 

A film forgatása párhuzamosan zajlott a Triple Rush (2011) című dokumentumfilm forgatásával. A két film ugyanazzal a kaszkadőr gárdával dolgozott.Szerző: ps

#5