72% 33 szavazat
Fekete Hold

Fekete Hold

Black Moon
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
10
Szereplők (10)
30
Képek (30)
1
Videók (1)
Érdekességek
2
Díjak (2)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A film gyönyörű, képi vízió, amelyet nem a ráció, hanem inkább az érzelmek, a lelki ráhangolódás útján lehet megközelíteni. Egy fiatal lány a polgárháború poklában egy erdőszéli házba menekül, ahol furcsa lakókat talál. Egy öreg hölgyet, aki beszélget a patkánnyal, meg egy megszólalásig egymásra hasonlító testvérpárt. Mindenféle állatok veszik őket körül, mint a filozófus unicornis, meg a zongorázó macska... A rejtelmes-sejtelmes történetben alig hangzik el emberi szó, a bravúrosan fotografált képek ereje és hangulata sodorja a különös cselekményt, ami a nemek háborúja utáni kietlen világban játszódik.

Rendező: Louis Malle
Író: Louis Malle
Forgatókönyvíró: Joyce Buñuel, Ghislain Uhry
Ország: Franciaország
Premier: 1975.09.24.
 
2022.08.04 Reitman

legújabb vélemény

Micsoda? Ezt Magyarországon 18-ra cenzúrázzak? Te jó ég! Na mindegy! A film jó, nem zseniális. de eleggé "más”, és ezért a kategória legjobbja! Malle nagyszerű rendező, és minden filmje nagyon jó, művészi, ezt a "művésziességet" egy kicsit túl erőlteti ebben.

0
 
2022.07.18 Gauss

Hát, ez nagyon "művészfilm". :D Érdkesnek érdekes, de nem tetszett a befejezése. Nekem hiányzott a "csattanó", ez így kevés.

0
 
2017.02.11 Bernie

Hát, nem tudom. Nekem ez néhol egy eléggé elvont volt. Nem akarom lehúzni, a sztori egészen jól el volt találva, de szerintem egyszerűen kell hozzá egy bizonyos hangulat, hogy az ember végig tudja nézni.

0
 
2015.10.26 luksa10

Ezen a filmen egyszerűen nem fog az idő vasfoga. Szerintem még mindig nagyon jó hangulata van, és bár néhány alakítás egy kicsit teátrális, ettől függetlenül kötelező darabnak mondanám.

0