Játssz Lenovo tabletért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Félvilág


(Félvilág)
Félvilág

Tartalom

1914 januárjában egy kosarat sodor partjára a Duna, benne egy megfojtott nő holttestével. Az asszony a kor egyik legismertebb kurtizánja volt, Mágnás Elza. Vajon ki ölte meg és miért? A dráma képkockáin megelevenedik Elza (Kovács Patrícia) élete és bigott komornájával (Gryllus Dorka), ill. a fiatal cselédlánnyal, Katóval (Döbrösi Laura) való kapcsolata is kiszíneződik. A három nő és az Elza körül gyülemlő férfiak (Kulka János, Sándor Péter) sikamlós és pikáns játékai végül a lány szörnyű halálához vezettek. (erare)
2016. 04. 25. 19:00 

Külsőségeiben és színészi alakításaiban (a költőt kivéve) világszínvonalú film és jól bemutatja a kor női oldalát, a cselédek és kurtizánok világát. A vallási fanatizmus / félreértelmezett vallás és a három (illetve négy) főszereplő közötti dinamika is ígéretes lenne, de sajnos megmarad egy felszínes krimi / szappanopera szintjén. Ez rendben is lenne, ha a film nem akarna többet, de néhány kissé ügyetlen szimbólum alapján úgy tűnik, elkapkodták és nem szándékosan hiányzik belőle a mélység...
Összességében jó, de nem emlékezetes film.

Egyébként pár dologban kísértetiesen hasonlít Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója c. filmjére.

2016. 06. 19. 14:06 

Látványban és kosztümökben kiemelkedő a film magyar viszonylatban. A története sajnos kevés és Kovács Patrícia pedig egyáltalán nem hiteles.

2016. 05. 28. 17:54 

Nem gyakran történt meg, hogy egy filmet gyors egymásutánban megnézzek, most ez történt, bár felirattal láttam és a PC monitorján. Így az iszonyatos szerepmondás ellenére (motyogás, makogás) tisztában voltam, hogy mit kellett volna hallanom a Duna TV-én, meg a sötét képek dacára valamivel világosabban láttam a történetet. Mindezek mellett nem javult az értékelésem, sőt… A film esetében szó sem lehet krimiról, vagy thrillerről, ez egy harmatgyenge melodráma, rossz színészekkel, a valóságos történetet teljes mértékben meghamisító feldolgozás. Nagy kár, mert ezek után nem lesz egy olyan rendező, aki a tényleges eseményeket bemutató filmet csináljon, pedig az százszor érdekesebb lenne, mint ez a trutymó. Tudom, az ízlések és pofonok különbözők, de fel nem foghatom, hogy akik dícsérő kritikát írtak/írnak, mi jót látnak ebben a fércműben. Gondolom, hogy megkapták érte a harminc ezüst tallérjukat. A Szász-Köbli páros nagy kedvenc lehet bizonyos körökben.

Kovács Patricia
Döbrösi Laura
Döbrösi Laura
Kovács Patricia
Gryllus Dorka
Döbrösi Laura
Kulka János
Gryllus Dorka
Smoking Barrels: Félvilág
Ha az elődöknek nem is feltétlenül nevezhető alkotások szintjét nem is üti meg, egy újabb minőségi darabbal gazdagodott a magyar tévéfilmek tára, amiből akár a mozis kollégák is tanulhatnának bőven...
Kultúrpart: HALOTT KURTIZÁN A KOSÁRBAN
Kosztümös. Erotikus. Thriller. Ritka levegőjű. Olyan csodálatosan néz ki, hogy az ember büszkén kihúzza magát a mozifotelben. Vagy hát otthon húzza ki, hisz a Félvilág hiába a vászonra való, marad tévéfilm.
Art7: Mágnás Elza balladája
Békebeli miliő, finom jellemrajzok, perzselő szerelmi játszmák, őrjöngő féltékenységek, bosszúvágy. Remekbe szabott filmdráma.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.