Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Félvilág


(Félvilág)
Félvilág

Tartalom

1914 januárjában egy kosarat sodor partjára a Duna, benne egy megfojtott nő holttestével. Az asszony a kor egyik legismertebb kurtizánja volt, Mágnás Elza. Vajon ki ölte meg és miért? A dráma képkockáin megelevenedik Elza (Kovács Patrícia) élete és bigott komornájával (Gryllus Dorka), ill. a fiatal cselédlánnyal, Katóval (Döbrösi Laura) való kapcsolata is kiszíneződik. A három nő és az Elza körül gyülemlő férfiak (Kulka János, Sándor Péter) sikamlós és pikáns játékai végül a lány szörnyű halálához vezettek. (erare)
2016. 05. 28. 17:54 

Nem gyakran történt meg, hogy egy filmet gyors egymásutánban megnézzek, most ez történt, bár felirattal láttam és a PC monitorján. Így az iszonyatos szerepmondás ellenére (motyogás, makogás) tisztában voltam, hogy mit kellett volna hallanom a Duna TV-én, meg a sötét képek dacára valamivel világosabban láttam a történetet. Mindezek mellett nem javult az értékelésem, sőt… A film esetében szó sem lehet krimiról, vagy thrillerről, ez egy harmatgyenge melodráma, rossz színészekkel, a valóságos történetet teljes mértékben meghamisító feldolgozás. Nagy kár, mert ezek után nem lesz egy olyan rendező, aki a tényleges eseményeket bemutató filmet csináljon, pedig az százszor érdekesebb lenne, mint ez a trutymó. Tudom, az ízlések és pofonok különbözők, de fel nem foghatom, hogy akik dícsérő kritikát írtak/írnak, mi jót látnak ebben a fércműben. Gondolom, hogy megkapták érte a harminc ezüst tallérjukat. A Szász-Köbli páros nagy kedvenc lehet bizonyos körökben.

2016. 04. 30. 23:14 

Hosszú idő után egy magyar film, ami után elégedetten sóhajtottam a végén. Ez de jó volt. Végig tapintható volt a feszültség, a színészek jelesek, a történet és a zene is telitalálat. Teljesen megérdemelten söpri be a tengerentúli kisebb fesztiválok díjait. Ötös.

2016. 04. 25. 19:00 

Külsőségeiben és színészi alakításaiban (a költőt kivéve) világszínvonalú film és jól bemutatja a kor női oldalát, a cselédek és kurtizánok világát. A vallási fanatizmus / félreértelmezett vallás és a három (illetve négy) főszereplő közötti dinamika is ígéretes lenne, de sajnos megmarad egy felszínes krimi / szappanopera szintjén. Ez rendben is lenne, ha a film nem akarna többet, de néhány kissé ügyetlen szimbólum alapján úgy tűnik, elkapkodták és nem szándékosan hiányzik belőle a mélység...
Összességében jó, de nem emlékezetes film.

Egyébként pár dologban kísértetiesen hasonlít Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója c. filmjére.

Kovács Patricia

mint Mágnás Elza

Gryllus Dorka

mint Kóbori Rózsi

Laura Döbrösi

mint Szebeni Kató

János Kulka

mint Max Schmidt

Sándor Péter

mint Sóvágó Gergely

Hajduk Károly

mint Pap

Takács Katalin

mint Báróné

Elek Ferenc

mint Producer

A Félvilág a a montreali filmfesztiválon debütált 2015. szeptember 6-án.

(hg)

A Félvilág létrejöttét a Médiatanács támogatta.

(hg)

A film az 1914-ben meggyilkolt budapesti kurtizán, Mágnás Elza történetét dolgozza fel.

(hg)
Smoking Barrels: Félvilág
Ha az elődöknek nem is feltétlenül nevezhető alkotások szintjét nem is üti meg, egy újabb minőségi darabbal gazdagodott a magyar tévéfilmek tára, amiből akár a mozis kollégák is tanulhatnának bőven...
Kultúrpart: HALOTT KURTIZÁN A KOSÁRBAN
Kosztümös. Erotikus. Thriller. Ritka levegőjű. Olyan csodálatosan néz ki, hogy az ember büszkén kihúzza magát a mozifotelben. Vagy hát otthon húzza ki, hisz a Félvilág hiába a vászonra való, marad tévéfilm.
Art7: Mágnás Elza balladája
Békebeli miliő, finom jellemrajzok, perzselő szerelmi játszmák, őrjöngő féltékenységek, bosszúvágy. Remekbe szabott filmdráma.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.