Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Félvilág


(Félvilág)
Félvilág

Tartalom

1914 januárjában egy kosarat sodor partjára a Duna, benne egy megfojtott nő holttestével. Az asszony a kor egyik legismertebb kurtizánja volt, Mágnás Elza. Vajon ki ölte meg és miért? A dráma képkockáin megelevenedik Elza (Kovács Patrícia) élete és bigott komornájával (Gryllus Dorka), ill. a fiatal cselédlánnyal, Katóval (Döbrösi Laura) való kapcsolata is kiszíneződik. A három nő és az Elza körül gyülemlő férfiak (Kulka János, Sándor Péter) sikamlós és pikáns játékai végül a lány szörnyű halálához vezettek. (erare)
 
2016. 04. 25. 19:00 

Külsőségeiben és színészi alakításaiban (a költőt kivéve) világszínvonalú film és jól bemutatja a kor női oldalát, a cselédek és kurtizánok világát. A vallási fanatizmus / félreértelmezett vallás és a három (illetve négy) főszereplő közötti dinamika is ígéretes lenne, de sajnos megmarad egy felszínes krimi / szappanopera szintjén. Ez rendben is lenne, ha a film nem akarna többet, de néhány kissé ügyetlen szimbólum alapján úgy tűnik, elkapkodták és nem szándékosan hiányzik belőle a mélység...
Összességében jó, de nem emlékezetes film.

Egyébként pár dologban kísértetiesen hasonlít Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója c. filmjére.

 
2016. 03. 02. 02:43 

Hú, Kovács Patrícia nem csak nagyon szexi, de jó színésznő is. Jó kis film lett, tudom ajánlani.

 
2016. 01. 16. 15:41 

Gyönyörűek a díszlet és a jelmezek, végre egy jó magyar kosztümös film.

Kovács Patricia
Döbrösi Laura
Döbrösi Laura
Kovács Patricia
Gryllus Dorka
Döbrösi Laura
Kulka János
Gryllus Dorka
Smoking Barrels: Félvilág
Ha az elődöknek nem is feltétlenül nevezhető alkotások szintjét nem is üti meg, egy újabb minőségi darabbal gazdagodott a magyar tévéfilmek tára, amiből akár a mozis kollégák is tanulhatnának bőven...
Kultúrpart: HALOTT KURTIZÁN A KOSÁRBAN
Kosztümös. Erotikus. Thriller. Ritka levegőjű. Olyan csodálatosan néz ki, hogy az ember büszkén kihúzza magát a mozifotelben. Vagy hát otthon húzza ki, hisz a Félvilág hiába a vászonra való, marad tévéfilm.
Art7: Mágnás Elza balladája
Békebeli miliő, finom jellemrajzok, perzselő szerelmi játszmák, őrjöngő féltékenységek, bosszúvágy. Remekbe szabott filmdráma.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.