Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Félvilág


(Félvilág)
Félvilág

Tartalom

1914 januárjában egy kosarat sodor partjára a Duna, benne egy megfojtott nő holttestével. Az asszony a kor egyik legismertebb kurtizánja volt, Mágnás Elza. Vajon ki ölte meg és miért? A dráma képkockáin megelevenedik Elza (Kovács Patrícia) élete és bigott komornájával (Gryllus Dorka), ill. a fiatal cselédlánnyal, Katóval (Döbrösi Laura) való kapcsolata is kiszíneződik. A három nő és az Elza körül gyülemlő férfiak (Kulka János, Sándor Péter) sikamlós és pikáns játékai végül a lány szörnyű halálához vezettek. (erare)
 
2017. 01. 09. 21:13 

Bár Patrícia alakítása nálam kissé döcög, összességében jó magyar filmnek tartom a Félvilágot. A smink és a kosztüm különösen jól sikerült, Laura pedig egyszerűen gyönyörű. A sztori kicsit lapos, de mégis egy kiemelkedő munka a magyar tévéfilm kategóriában.
Szerintem egyszer mindenképpen meg kell nézni!

 
2016. 06. 19. 14:06 

Látványban és kosztümökben kiemelkedő a film magyar viszonylatban. A története sajnos kevés és Kovács Patrícia pedig egyáltalán nem hiteles.

 
2016. 04. 30. 23:14 

Hosszú idő után egy magyar film, ami után elégedetten sóhajtottam a végén. Ez de jó volt. Végig tapintható volt a feszültség, a színészek jelesek, a történet és a zene is telitalálat. Teljesen megérdemelten söpri be a tengerentúli kisebb fesztiválok díjait. Ötös.

Kovács Patricia
Döbrösi Laura
Döbrösi Laura
Kovács Patricia
Gryllus Dorka
Döbrösi Laura
Kulka János
Gryllus Dorka
Smoking Barrels: Félvilág
Ha az elődöknek nem is feltétlenül nevezhető alkotások szintjét nem is üti meg, egy újabb minőségi darabbal gazdagodott a magyar tévéfilmek tára, amiből akár a mozis kollégák is tanulhatnának bőven...
Kultúrpart: HALOTT KURTIZÁN A KOSÁRBAN
Kosztümös. Erotikus. Thriller. Ritka levegőjű. Olyan csodálatosan néz ki, hogy az ember büszkén kihúzza magát a mozifotelben. Vagy hát otthon húzza ki, hisz a Félvilág hiába a vászonra való, marad tévéfilm.
Art7: Mágnás Elza balladája
Békebeli miliő, finom jellemrajzok, perzselő szerelmi játszmák, őrjöngő féltékenységek, bosszúvágy. Remekbe szabott filmdráma.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.