64% 45 szavazat
Földtenger kalandorai

Földtenger kalandorai

Earthsea
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
30
Képek (30)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Évszázadokon keresztül a béke amulettje, amely Thar, a legfőbb papnő (Isabella Rossellini) védelme alatt áll, biztosítja a békét az emberek és a sárkányok között Earthsea-ben. Ám amikor a Kardigek Earthsea templomát elfoglalják, az amulett kettétörik, és az egyik fele elveszik. A hódító, kegyetlen atuani király, Tygath (Sebastian Roché) a védtelenül maradt birodalom leigázására készül. Earthsea utolsó reménye egy Ged nevű fiú (Shawn Ashmore), egy egyszerű patkókovács fia, aki helyre állíthatja az amulettet. A lelkes, de kezdő varázslófiú bármit megtenne, hogy lenyűgözze az ifjú papnőt, Tenart (Kristin Kreuk).

Forgatókönyvíró: Gavin Scott
Zene: Jeff Rona
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2005.05.14.

Sorozat áttekintés

1. évad (2005) - 2 epizód
 
2019.09.20 Nik

legújabb vélemény

Nem egy kiemelkedő darab, de azért nézhető. Sajnos a színészek nem hiszem, hogy túl sok instrukciót kaphattak, mivel a szerep rendre lepereg róluk. Az egész valahogy nagyon mesterkélt és mű.

0
 
2019.04.29 Norbert93

Tipikus B-kategóriás, kis költségvetésű fantasy. A történet nem rossz, a szereplők nem túl kiemelkedők, de nem is rosszak. Meg lehet nézni, nem biztos, hogy az ember kedvence lesz, de nem is fogja utálni.

0
 
2017.09.22 veresszsoltika

Elnéztem a filmet unalmas estéimen, de igazából számomra felejthető élményt adott, nem fogott meg igazán. Sablonos, átlagos film, semmi extra. egyszer egyszer nézhető.

0
 
2016.04.21 cvölf

Én személy szerint nem igazán vagyok oda a fantasy történetekért, de nekem ez nagyon bejött. Azt elismerem, hogy a karakterek nem voltak valami érdekesek és kidolgozottak, de a sztori és díszlet nagyon átjött. Nagyon kidolgozott a világ.

0