77% 62 szavazat
Fűbenjáró bűn

Fűbenjáró bűn

Saving Grace
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Grace-t Brenda Blethyn egyre romló kilátásai, valamint a tény, hogy elvesztheti gyönyörű házát, arra késztetik, hogy kertészkedő kezeit munkára fogja. Nehéz időkben bizony keserves döntések születnek. A segítőkész Matthew Craig Ferguson Grace díjnyertes orchideáit marihuánára cseréli. Hiába, aki a virágot szereti... A kender pedig igenis virágzik. Szóval van itt minden, ami egy fergeteges vígjátékhoz kell: váratlan csapás és őrült vállalkozás, bűn és szerelem, plébános és gengszter, fővárosi drogdíler és egy halászfalu apraja-nagyja.

Rendező: Nigel Cole
Forgatókönyvíró: Mark Crowdy, Craig Ferguson
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2001.07.12.
 
2019.06.23 Berto49

legújabb vélemény

A fűtermesztő özvegy

Kellemes filmélmény volt két ragyogó szereplővel. Brenda Blethyn nevét csak most jegyeztem meg, pedig már számos filmben láttam. Alakítása nagyszerű volt, ahogy fokról-fokra rájön, hogy a férje által ráhagyott adósságok tengerében hamarosan el fog merülni. Szakismeretét felhasználva „vállalkozásba” fog. Ahogy a londoni alvilágban elsőáldozós ruhájában kínálgatja a portékáját, felejthetetlen jelenet. Más eltitkolt dolgok is kiderülnek; az elhunyt élete párja máshol kereste az örömöket, pedig… Alkalmazottja, későbbi társa, Matthew, a skót Craig Ferguson méltó partnere volt. Kár, hogy átpártolt az USA-ban a TV-és szórakoztató műsorok készítésének világába. Amikor a csodás tengerparton kipróbálják az „árú” minőségét a néző marihuána nélkül is nevetőrohamot kap. Feltétlen előnye a filmnek, hogy mellőzi napjaink altesti poénjait, még a férj félrelépéseiről is ízléses módon értesülünk. A két boltos „kisasszony” (hatalmas jóindulattal lehet csak így nevezni őket!) „teázás” utáni viháncolása is emlékezetes jelenet. Valódi felüdülés volt a megnézésre érdemtelen, gagyi amerikai vígjátékok után.

0
 
2015.06.06 VenuszProjekt

Lightos angol vígjáték. Üdítő élmény a sok amerikai egy kaptafáról készült, filmnek nevezett izék után. A címéből mindenki kitalálhatja, hogy a marihuána a film egyik mozgatórugója, ennek ellenére nem az a tipikus drogos vígjáték, amiket amcsi testvé... Több

0

A film összbevétele 12 115 757 dollár volt (imdb.com).

#1