71% 51 szavazat
Gibraltár

Gibraltár

Gibraltar
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
28
Szereplők (28)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
majkymi  
Gilles Lellouche
Tahar Rahim
Tahar Rahim
Riccardo Scamarcio
Gilles Lellouche

FILMINFÓ

A nyolcvanas évek vége felé Gibraltár a tengerészek gyakori találkozási pontja volt. Marc Duval (Gilles Lellouche) egy kocsmát üzemeltet a közelben. A férfi már nyakig úszik az adósságokban, maga sem tudja, hogy mikor kell lehúznia végleg a rolót, amikor egy kecsegtető ajánlattal keresi meg… Több


Rendező: Julien Leclercq
Forgatókönyvíró: Abdel Raouf Dafri, Marc Fiévet
Ország: Franciaország, Kanada
Premier (HU): 2014.11.20.
 
2018.07.09 daportal

legújabb vélemény

Nem egy nagy dobás. Nem mondom, hogy az elejétől a végéig rossz lenne a film, de a rendező nagyon hagyja ellaposodni. Értem én, hogy ettől lesz egy film lírai, de ahhoz tartalommal kellene megtölteni, ez viszont sajnos üres az üresjáratokban. A cselekményt és a film egészét tekintve olyan közepesnek mondanám.

0
 
2016.11.10 Borga

A Gibraltár című dráma középpontjában a kisember kiszolgáltatottsága áll, aki minden erőfeszítése ellenére garantáltan a rövidebbet fogja húzni a hatalommal szemben. Bár maga a történet a 80-as évelben játszódik, üzenete ma is aktuális.

0
 
2016.04.20 KingPin

Julien Leclercq egy egészen sajátos stílust alkalmazva építi fel a filmet. A filmről üvölt, hogy nem hollywoodi, de nem is a szokványos francia rendezés. A film izgalmas, a történet pedig legalábbis részleteiben teljesen eredeti. Nekem tetszett a film.

0
 
2016.03.27 ollókéz

Meglehetősen hosszú film ahhoz képes, ami történik benne. Lefogadom, hogy ha ez amerikai film lenne, akkor lenne benne egy olyan kocsmai verekedés, ami autós üldözéssel zárul aztán felrobbantják a kikötőt. Véres akcióra ne számítson a néző, inkább dr... Több

0
 
2018.07.05 majkymi

A filmmel több szempontból is elégdett vagyok. Jók a kameraállások, a színvilág, jók a színészi alakítások is, szóval rendben van a rendezés, nagyrészt.... ellenben a film lassú és a karakterek cselekedetei nem mindig tűntek logikusnak. Ez nem elég ahhoz, hogy teljesen elrontsa a filmet, de minden hiba csökkenti az élményt.

0

A film összbevétele 2 262 343 dollár volt (imdb.com).

#1