Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Gladiátor


(Gladiator)

Tartalom

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.
(hp)
 
2017. 02. 04. 20:24 

Nekem kifejezetten tetszett a díszletesek munkássága,noha nem tökéletes minden benne,de már filmekhez képest így is eléggé korhűnek számít.:) A történet pedig jó, a színészek is jók,újranézhető alkotás.

 
2016. 02. 04. 21:34 

Valahogy ez a film a maga nemében igazán kiváló lett. Elképesztően jó kis gárdát toboroztak össze rá. Nekem ez a film igazán nagyon tetszett és bátran tudom ajánlani az érdeklődőknek.

 
2015. 01. 27. 11:08 

Tetszik! :)Megunhatatlan film, örök darab. A főszereplők mind nagyot alakítanak, kivétel nélkül. A történet magával ragadó, a képek, a kosztümök csodásak.

Richard Harris
Derek Jacobi
Russell Crowe
Russell Crowe
Connie Nielsen
Russell Crowe
Russell Crowe
Joaquin Phoenix
Russell Crowe
Russell Crowe
Joaquin Phoenix
 

Filmes baki: Sírni azért nem kell amiatt hogy meghalt a végén, ugyanis Hagen is feltámadt, hiába halt meg két nappal ezelőtt, mégis ott van a tömegben maximus haláltusájának a jeleneténél, akik odaszaladnak, majd kiviszik a dicső halott főhőst...

(hszpp)
 

Filmes baki: Akkoriban nem volt U betű, tehár MARCUS AURELIUS kardjára az lehett maximum írva, hogy MARCVS AVRELIVS.

(hszpp)
 

Filmes baki: A római számok sem úgy néztek ki akkoriban, XIV helyett még XIIII volt a 14...

(hszpp)
A CineMániás - Szandál, kard, és homok! Amit a GLADIÁTOR (2000) című filmről tudni érdemes
A Gladiátor egy újkori klasszikus, melyre teljesen megérdemelten aggathatjuk ezt az elismerést. Csodálatos mestermű, mely még nagyon-nagyon sokáig fennmarad a legnagyobb alkotások között.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.