96% 54 szavazat
Gombháború

Gombháború

La guerre des boutons
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A film 10-12 éves gyerekekről szól. Két falu nyunyói harcikáltak egymás ellen mindenféle eszközökkel, így például botokkal és kövekkel. Az ellenségeskedések egyik rendkívül bájos eleme az volt, hogy a fogságba esett nyunyókat megfosztották gombjaiktól és így kellett - a mellékesként kiosztott irdatlan nagy pofonok után - hazakullogniuk. Az ellenség táborában átélt megaláztatások azonban még csak bevezetői voltak a sokkal nagyobb és aggasztóbb megtorlásnak amelyek otthon érték a szerencsétlenül járt "katonákat". A gombok nélküli nadrágban és kabátkában hazatérő ifjak ugyanis kemény és kérlelhetetlen atyai pofonok és ökölcsapások elé néztek, hiszen abban az időben rendkívüli… Több

Rendező: Yves Robert
Író: Louis Pergaud
Forgatókönyvíró: François Boyer, Yves Robert
Ország: Franciaország
Premier (HU): 1963.05.23.
 
2019.02.03 DarkLion

legújabb vélemény

Nagyon különleges hangulatú film, a francia filmtörténet egyik ritka gyöngyszeme. A karakterek és a történet is elbűvölő, az idősebbeket bizonyára nosztalgikus hangulatba hozza.

0
 
2015.07.10 tomvétsz

Néha jól esik visszatérni a fekete-fehér filmekhez, főleg, ha az ember ráakad ilyen remek kis családi vígjátékra. A maga idejében igazi közönségkedvenc lehetett.

0