Játssz egy Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Agyas és agyatlan


(The Brothers Grimsby)
Agyas és agyatlan

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az Agyas és Agyatlan című vígjátékban egy brit tikosügynök kénytelen menekülni egy akciót követően a világuralomra törő ellenség elől. A bátor, vakmerő és brit eleganciával megáldott ügynök egy darabig testvérénél húzza meg magát, ám a rég nem látott, szabadidejét sörözéssel és futballhuliganizmussal eltöltő tesó társasága sokkal nagyobb próbatételnek bizonyul ügynökünk számára, mint eddigi legveszélyesebb küldetésének teljesítése...

(erare)
2016. 03. 03. 17:16 

Ennél azért jobbra számítottam, annak ellenére, hogy voltak benne nagyon eltalált poénok, nem is egy. Viszont annyira erőltetetten túl van tolva a gusztustalan poénok, hogy az már fárasztó és ezek nélkül jobban is működött volna a film. Mindezen javíthattak volna az akciójelenetek, főleg az előzetesben látható FPS felvételek. Azonban ezek is rendkívül gyengék és 10 perc a film után már nem emlékszem egyre sem.
Sajnos a film élvezeti értéken nem segített Cohen szinkronhangja sem, aki ezúttal nem Scherer Péter volt sajnos. Viszont ha jól érzem az első szerepe Cohennek, ahol nem kellett akcentust használni.

2016. 03. 03. 20:17 

Vegyesek az érzelmeim a film kapcsán. Kell idő míg meg tudom emészteni. Ha egyedül néztem volna, nem jutok el a végéig, viszont most egy társasággal betegre röhögtem magam. Ez volt a cél, és ez miatt azt kell mondanom, hogy meg is érte a mozijegy.
Sztorilag nagyon el lett találva, és minőségi poén nem egy van, de ahogy az előttem szóló is írta, bele van erőltetve olyan gusztustalan altesti ,,humor" is, ami átlépte a határt. A moziban nem egy ember elfordult, vagy előre dőlt a székre, mert már nézni se bírta. Sacha Baron Cohen mindig megtud lepni. Ismerjük a stílusát, viszont évről évre egyre betegebb és meszebbre megy.
Megéri megnézni, de nem ajánlom egyedül elkezdeni, és ha félre tudjuk tenni (lehetetlen) az olyan jeleneteket amire lelkileg senki nincs felkészülve, akkor tényleg egy szórakoztató, jól sikerült vígjáték. ;)

2016. 03. 10. 17:53 

Alapvetően bírom Sacha Baron Cohen humorát, sőt ez a film is rendben lenne, de a gusztustalan és erőltetett homoszexuális bolondozással leállhatna. Pedig csak két-három ilyen jelenet volt ebben, de azok nagyon durván gyomorforgatóak voltak, ez pedig elég is ahhoz, hogy az embernek elmenjen a kedve az egésztől.
Rejtély számomra, hogy olyan remek színészek, mint Mark Strong és Penélope Cruz hogyan vállalhatnak el ilyen filmet.

 

Sacha Baron Cohen új életet kezdett. A humorérzéke nem finomodott, sőt, új filmje, az Agyas és agyatlan (Grimsby, már a mozikban) valószínűleg a mozitörténet legvadabb, legbeválalósabb vígjátéka, de a Borat-ban és a Brünó-ban megismert rögtönzés helyett ezúttal hagyományos, előre megírt vígjátékot készített. – Az Ali G, a Borat és a Brüno forgatása során az volt az alapkérdés, hogy úgy jussak ki a jelenetből, hogy nem bukom le. És meg sem vernek – hasonlította össze a kétféle filmezési stílust a színész, aki az Oscar-díjat is mint Ali G adta át. – A forgatás előkészítése ezeknél a filmeknél azt jelentette, hogy megnéztük, merre tudok menekülni, ha a felháborodott tömeg nekem esik. A Bruno forgatásán volt egy ember, akinek kizárólag az volt a munkája, hogy gondoskodjon róla, hogy ne tartóztassanak le. Egyszer kitörtem a bokám, mert csak az ablakon keresztül tudott kijuttatni valahonnan, és ugranom kellett. Ez az izgi része hiányzik a forgatásnak. Úgyhogy az Agyas és agyatlan készítése közben azzal pótoltam az adrenalint, hogy igyekeztem minden idők legállatabb jeleneteit összehozni. Az elefánt méhében bujkáló titkosügynökökkel szerintem elég messze sikerült mennünk… ez tuti nem olyan film, amire a mozinéző utólag azt mondja: „á, ilyet is láttam már”. (Intercom)

(hp)
 

Sacha Baron Cohen a film berlini premierjére nem civilként, hanem az általa alakított karakter bőrébe bújva érkezett: papucsba, csak egy szürke alsónadrágban és egy szürke pulcsiban.

(hp)
 

Ez Isla Fisher és Sacha Baron Cohen első közös filmje. A két színész a valóságban férj és feleség.

(hp)
Movieaddicts: Agyas és agyatlan
Gyenge kémparódia sok altesti viccel, inkább csak Cohen rajongóinak. Egy erősebb gyomor nem árt a megtekintéséhez, de ha aki szereti a stílust, annak bejön majd.
Filmtrailer: Hakuna Matata
Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat, Brüno, A diktátor) repertoárja tovább bővül a brit külvárosi suttyó futballhuligán szerepkörével, amelynek sztereotípiáit sikeresen házasítja össze a klasszikus kémfilmek paródiájával. A végeredmény egy hullámzó színvonalú, ámde ütőképes elegy, amitől garantáltan eldobjuk az agyunkat!
VOX: Agyas és agyatlan
Sacha Baron Cohen eddig okosan használta a tapló, alpári humort. Eddig. 45/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.