Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Gyalog galopp


(Monty Python and the Holy Grail)
Gyalog galopp

Tartalom

A Monty Python a hatvanas években a BBC legnépszerűbb televíziós sorozata volt. A Gyalog-galopp egy egészestés fekete komédia Arthur király és a Keresztes lovagok korából. A legendás paródia feledhetetlen alakjai a Fekete Lovag és a Vérnyúl. Kötelező darab a brit humor kedvelőinek. Groteszk és abszurd alkotás hat minden tréfára elszánt sráctól. 
 
(SódóGA)
 
2015. 02. 10. 09:44 

A filmtörténelem legjobb vígjátéka. Felülmúlhatatlan. Beteg? Igen. Fárasztó? Helyenként igen, de olyan hangulata van, amit még a Monty Python társulatnak sem sikerült más filmjeikben sem reprodukálni. A Brian élete nagyon jó, de szerintem nem éri el ennek a színvonalát.

 
2015. 02. 13. 12:11 

Egy kultuszfilm, amelyet éltében egyszer mindenkinek látnia kell. Rendkívül őrült, beteg poénokkal operál, de akárhányszor nézi újra az ember, könnyesre neveti magát rajta. Mégis ki tudná elfelejteni az Antióchiai Szent Kézigránátot vagy a vérnyulat?

 
2015. 05. 06. 08:12 

Ez nem feltetel. En gyerek fejjel lattam es a haverommal napi 1-2x megneztuk. Azota is idezgetunk belole. Szoval akinek ez nem tetszik az nem fiatal, vagy nem tortenelmileg buta, egyszeruen csak egy suttyo :)))) es az is marad, mert a suttyosag az idovel rosszabb lesz.
Egy szep napon ez mind a tied lesz fiam
a fuggony
Nem a fuggony,hulye kolyok...hanem amit itt latsz...a hegyek,a volgyek..

Szoval aki erre a jelenetre azt mondja,hogy nem rohogte el magat, az agyhalott.

Eric Idle
 

A forgatási helyszínt adó Doune-kastély igazi zarándokhely lett a Monty Python-rajongók körében. A helyszín évente 25 ezer látogatót vonz, 2005-ben pedig (a film harmincadik évfordulójára) egy hatalmas rajongótalálkozót szerveztek a kastélynál.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor a Monty Python a filmmel turnézott számos alkalommal kérdezték tőlük, hogy mi lesz a következő filmjük. Eric Idle egyszer viccből azt válaszolta, hogy Jézus és vágy a dicsőségért. Innen jött az ötlet a Brian élete című, ugyancsak örök klasszikussá vált filmjükhöz.

(Pajor Sándor)
 

A filmben a legtöbb szerep Michael Palin-nek jutott, nem kevesebb, mint tizenkét karakter személyesített meg. A legkevesebb szerep Graham Chapman-é, őt csupán négy különböző szerepben láthatjuk.

(Pajor Sándor)
Movieaddicts: Gyalog galopp
Az Artúr korába nem illő megnyilvánulások és történések meghökkentenek és megnevettetnek egyszerre.
Filmtekercs: „Honnan van tökötök?”
Ha pihent agyú, alternatív poénkodás, akkor angol humor. Ha angol humor, akkor Monty Python. Ha ismeretszerzés a töketlen fecskék repülési sebességéről, akkor Gyalog galopp.
Cinestar: Gyalog galopp
A Gyalog galopp kicsit olyan, mint Hunter S. Thompson fejében a ’60-as évek, egyszeri és megismételhetetlen.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.