92% 54 szavazat
Háború és béke

Háború és béke

Voyna i mir
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
1
Képek (1)
Videók
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A Háború és béke kb. 15 év eseményeinek rajza (1805-1820). A napóleoni háborúk korának, – benne Napóleon oroszországi hadjáratának – Oroszországban végbemenő eseményeit, társadalmának változásait, legfőképpen a korabeli orosz nemességet ábrázolja. Négy nemesi család élettörténete bontakozik ki a műben, a Rosztov grófok, a Bolkonszkij, illetve Kuragin hercegek és a Bezuhovok arisztokrata világát ismerheti meg az olvasó. A két barát, Pierre Bezuhov és Andrej Bolkonszkij mindketten ugyanazon nő, Natasa Rosztova iránt éreznek szerelmet. A háttérben véres történelmi események színterévé válik az ország, a franciák megtámadják az orosz földet is, majd kibontakozik a Napóleon… Több

Forgatókönyvíró: Sergey Bondarchuk, Vasiliy Solovyov
Ország: Szovjetunió
Premier: 1966.03.14.
 
2019.08.07 Nik

legújabb vélemény

Abszolút zseniális film, én élveztem minden pillanatát. Bár voltak fenntartásaim abból kifolyólag, hogy szovjet gyártású, de be kellett látnom, hogy ez a filmipar is képes nagyszerű dolgokra.

1
 
2016.09.24 lollipopp

Úgy tudom, Oscart is nyert a film. Ha igaz szerintem abszolút megérdemelte, hihetetlenül epikus az egész. Bár nem könnyű téma, de szerintem sikerült a regénnyel szemben egy sokkal letisztultabb történetet összehozni a koncepcióból.

0

A film összbevétele 126 778 dollár volt (imdb.com).

#1