Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Hair


(Hair)
Hair

Tartalom

Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé... Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el. (britex)
 
2015. 01. 25. 23:00 

Az egyik olyan klasszikus, amit semmiképp nem szabad kihagyni. Nyomot hagy az emberben a lehető legjobb értelemben. A zenéje pedig fantasztikus.

 
2015. 01. 26. 20:09 

Klasszikus, amit mindenkinek látnia kell, életében többször is. Kiváló rendezés, nagyszerű színészek, csodálatos zene, örökzöld mondanivaló. Nagy kedvencem!

 
2015. 05. 04. 15:32 

A Hair egy életérzés, nem egy generáció számára több, mint film. Zseniális zene, fontos mondanivaló, felejthetetlen hangulat jellemzi.

 

Az 1970-es évek elején George Lucasnak is felajánlották a rendezés lehetőségét, ám ő visszautasította ezt a lehetőséget, hogy elkészíthesse az American Graffiti című filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti, azonos című Broadway musicalt 1968. április 20-án mutatták be a Biltmore Theater-ben, s 1972. július 1-ig összesen 1750 előadást élt meg.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.