Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Hair


(Hair)
Hair

Tartalom

Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé... Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el. (britex)
 
2015. 05. 04. 15:32 

A Hair egy életérzés, nem egy generáció számára több, mint film. Zseniális zene, fontos mondanivaló, felejthetetlen hangulat jellemzi.

 
2016. 11. 04. 20:57 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a filmen nőttem fel. Legalábbis a zenéjén. Kezdetben ugyanis szüleim, majd pedig nővérem miatt (akik imádták a Hair-t) gyakorta előfordult, hogy a vasárnapi ebéd közben hallgattuk a soundtrack-et. Akkoriban még nem rajongtam érte, de nem is lehet ezt egy tíz évesnek felróni, hiszen akkor még nem érthettem a történelmi hátteret, amelyet bemutat, nem ismertem a hippi kifejezést és mit sem tudtam a vietnámi háborúról. Csak később döbbentem rá mennyire fantasztikus ez a film, van benne valami felemelő, ahogy ezek a fiatalok (Berger és társai) ösztönösen megélik a saját szabadságukat. De persze rögtön vele szemben ott az ellenpont Claude karakterében, aki mindazokat szimbolizálja, akik kötelességtudatból rohantak bele az ismeretlen végzetükbe. A történetben minden egyes karakternek jelentősége van (nagy kedvencem a gyermeki naivitást jelképező Jeannie). A dalok már-már önálló életet élnek, legutóbb az Operettszínház feldolgozásában volt szerencsém a történetet a színpadon látni, amely erőteljesen hű az eredeti produkcióhoz. Ez a film egy életre bevéste magát az emberek tudatába, egy örök klasszikus, amiről mindenki tud, s még ha léteznek is olyanok, akik nem tudnak azonosulni a filmben ábrázolt életérzéssel, az egyszer biztos, hogy kevés olyan ember él a Földön, akit nem ragadott még el egyszer sem ez a történetet.

 
2016. 12. 12. 23:15 

Az ilyen kikapcsolódásra mondom, hogy megéri a pénzét. Ez olyan volt amit bármikor újra elővennék és megnézném egy nyugis délutáni szórakozás gyanánt. Maximálisan kielégítette a filmezési vágyamat.

 

A produkció nem akárminek számított, mivel Madonna és Bruce Springsteen is járt a meghallgatáson.

(Thibo84)
 

Az 1970-es évek elején George Lucasnak is felajánlották a rendezés lehetőségét, ám ő visszautasította ezt a lehetőséget, hogy elkészíthesse az American Graffiti című filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti, azonos című Broadway musicalt 1968. április 20-án mutatták be a Biltmore Theater-ben, s 1972. július 1-ig összesen 1750 előadást élt meg.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.