70% 47 szavazat
A törökfürdő

A törökfürdő

Hamam
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
23
Szereplők (23)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Francesco és Marta, akik férj és feleség közösen működtetnek egy design vállalatot. Francesco egy nap hírt kap Istanbulból, Anita nénikéje haláláról. Francesco odautazik, hogy piacra bocsássa örökségét, egy hamam-ot, ami egy tradicionális törökfürdő. Megérkezve azonban Francescot… Több


Rendező: Ferzan Ozpetek
Ország: Spanyolország, Olaszország, Törökország
Premier (HU): 1998.03.05.
 
2019.10.06 Yosihiro

legújabb vélemény

A Törökfürdö

Igen láttam a filmet. Nekem meglepö volt hiszen egy igazán kellemes hangulatú filmként indult majd úgy érzem rossz irányban fordult. A homoszexualítás nincs a film elejére írva söt akár egy romantiukos filmnek is el tudnám képzelni. Ebben a megjelenítésben viszont nagyot esik a színvonala az egésznek. Összességében a film nem rossz a látvány eléri a négy csillagot de a történet nem. A szerplök próbálnak felnöni ehhez de úgy érzem nem sikerült. A képi vágások és effektek jók a zene igazából nem emelkedik ki a filmböl és nincs is rá hatással. A szerplök nem tudnak a filmen emelni játékuk néhol nagyon alacsony. A filmet talán azon nézöinknek ajánlom akik szeretik ugyan a romantikát de nem viszolyognak a homoszexuális jeleneteken. A film igazi mondanivalója a szerelem és ebben a megjelenítésben viszont nem tetszett. Üdv Yosi

0
 
2016.06.28 Fiximan

A helyszín szerintem egyszerűen varázslatos. Pár perc után képes magába szippantani a történet. Nagyon jól ellensúlyozza egymást a történet és a vizualitás, igazi harmónia a vásznon.

0
 
2015.07.11 marklar

Alapjában véve a párbeszédek és a sztori korrektül ki van dolgozva. Ami igencsak erőssége ennek a filmnek az a hangulata és az ehhez kapcsolódó felvételek. Nagyon szép képeket láthatunk, szinte tapintható az atmoszféra.

0
 
2014.10.26 FunBoi

Gyönyörű ez a film, egy kicsit olyan, mint Almodóvar. A történet maga ugyan nem egy nagy eresztés, klisés, bár ez egyáltalán nem baj. Nagyon mélyenszántó dialógusokkal operál a film. Aki szereti a lassan kibontakozós cselekményszálakat, az mindenképp nézze meg!

0

A film összbevétele 655 078 dollár volt (imdb.com).

#1