76% 88 szavazat
Hajrá, boldogság!

Hajrá, boldogság!

Happy-Go-Lucky
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
31
Képek (31)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
4
Díjak (4)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Poppyt nem érdeklik a szürke hétköznapok, élvezi az életet: szeret táncolni és utazgatni. Akkor sem esik kétségbe, amikor ellopják a biciklijét. Sebaj, itt az ideje, hogy megtanuljon vezetni. A sors egy ingerlékeny oktatóval hozza össze. Scott mindenbe beleköt, ám Poppyt nem lehet zavarba hozni. Sőt, ő szembesíti a fickót a rossz szokásaival. Poppy életvidám természete minden nehézségen átsegíti, legyen az rosszcsont csemeték jobb belátásra bírása a suliban, ahol tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalan leszerelése éjnek évadján. Hatása alól a körülötte élők sem tudják kivonni magukat.

Rendező: Mike Leigh
Író: Mike Leigh
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2009.03.05.
 
2023.09.03 Kapszaicin

legújabb vélemény

Színes kavalkád

Igazán kedves, cuki történet, de vannak benne tragikomikus pillanatok is. Sally Hawkins, azaz Poppy színészi játéka annyira utánozhatatlanul egyedi, hogy nehéz őt nem szeretni ebben a filmben. Nem hiába zsebelt be két rangos díjat szerepéért. Az egyik kedvenc jelenet számomra az, amikor Poppy elmegy táncórára, valamiért elkap a röhögőgörcs tőle, annyira viccesen gesztikulál. De azért a tánctanár se semmi a „My Place”-es lábdobbantásával. Valójában nem egy humoros részlet az autósoktató, Scott (Eddie Marsan) kiborulása, de mégis elröhögi magát az, aki volt már ilyen szituációban, kicsit paródia íze van. És megértjük később azt is, hogy miért olyan fura a fickó. Illetve találunk rá némi utalást. Vagy csak könnyen beleképzelhető az ok-okozati párhuzam az iskolai verekedés elkövetője és a felnőtt Scott viselkedése között. Könnyű elmerülni a filmben, a történet visz magával. Különösen rendkívüli események nem borzolják az idegeinket, inkább csak szórakoztatnak minket. Eddig akárkinek ajánlottam ezt az alkotást, kivétel nélkül elaludt rajta. Fogalmam sincs, hogy miért, annyira azért nem unalmas. Talán amolyan nyugis film. Érdemes adni neki egy esélyt.

0
 
2015.02.02 dulkap

Nem rossz film, egynek elmegy. Időnként aranyos Poppy,de többségében zavaró. A boldogságot és az optimizmust, időnként összekeverik az alkotók az infantilis komolytalansággal. Bár Scott tényleg nem százas, de vélhetően én sem fogadnám nyugodtan, ha e... Több

0

A film összbevétele 3 494 485 dollár volt (imdb.com).

#1