88% 170 szavazat
Horgász a pácban

Horgász a pácban

Ni vu, ni connu
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
18
Szereplők (18)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
JRD  

FILMINFÓ

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

Rendező: Yves Robert
Ország: Franciaország
Premier (HU): 1968.02.22.
 
2022.06.16 JRD

legújabb vélemény

Még mai is gyakran használom a Gyere ide Takarodj! mondatot. Gyerekként, kamaszként és felnőttként sem tudtam megunni ezt a filmet. (Ahányszor megnézem mindig eszembe jut Luis de Funés karrierjével kapcsolatban egy híres filmes mondata, melyben azt m... Több

2
 

"Gyere ide Takarodj"!!! Zseniális vígjáték Louis De Funes főszereplésével,aki rengeteg ilyen,és ehhez hasonló filmet készített jó harminc éven keresztül.Megunhatatlan,és utánozhatatlan.

0
 
2017.05.27 Sem Rorrey

Ezt a filmet láttam legtöbbször, az biztos, és egyszer sem kényszerítettek... Örök kedvenc, rengeteg szállóige, utánozhatatlan hangulatú film.

0
 
2016.02.13 Svastitsd

Lui de funés az egyik kedvenc szinészem, rettentő vicces. Filmjei nem komoly művészi alkotások, éppen ezért bármikor el lehet szórakozni rajtuk. Átlagos, tehát zseniális filmje a színésznek.

0
 
2019.11.17 Marcsitesója

High End

A francia filmes aranykor remeke. Emberi, vicces és mint később láttuk Luis de Funes egyik zsenialitása.

0
 

A forgatási helyszínek Franciaországban voltak, Semur en Auxoi-ban és a Cote d'Or,-on.Szerző: Archívum

#1
 

Ez volt az első film a színésztől, amit magyarországi mozik is vetítettek.Szerző: LionelMessi10

#2