Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Kártyavár


(House of Cards)
Kártyavár

Tartalom

Frank Underwood legfőbb vágya, hogy a Fehér Házban kapjon meghatározó szerepet. Az ígért külügyminiszteri pozícióba azonban az elnök mást ültet, mellyel kivívja Frank haragját. A férfi nem ismer lehetetlent, és céljainak elérése érdekében akár mások élete árán is érvényesíti befolyását.
(hp)
 
2016. 06. 13. 15:35 

Látok egy kis párhuzamot a Kártyavár és a Boardwalk Empire között. Persze a különbségek óriásiak, de főszereplő karaktere azért némileg hasonlít, azzal a különbséggel, hogy Kevin Spacey a második évadra, ha lehet, még tovább tudta mélyíteni és árnyalni a karakterét. Iszonyatosan nagyon alakít, a sztori pedig egész egyszerűen zseniális. Olyan forgatókönyve van a sorozatnak, amelyhez hasonlót még sosem láttam. A történetben csak néhány kulcsszereplő van, viszonylag kevés helyszínen játszódik, de olyan feszes és olyan erős atmoszférája van, hogy csak nézek ki a fejemből. Kötelező!

 
2016. 09. 11. 13:53 

Néha elgondolkodom, hogy ki a rosszabb - napjaink diktátorai vagy Francis J. Underwood! A válasz egyértelmű! :) Kevin Spacey (Francis J. Underwood) és Robin Wright (Claire Underwood)velejéig romlott, akik ha azt mondom, hogy szó szerint BÁRMIT, akármit képesek megtenni, hogy elérjék céljaikat, akár külön, de főleg együtt, akkor ezt szó szerint értem.

Természetesen vannak különbségek köztük, sőt sokszor úgy állnak egymással szemben, mint Demokrata és Republikánus, tűz és víz, de legbelül, lelkük mélyén összepasszolnak, tökéletes párt alkotnak.

A két főszerelő kétség kívül Oscar-díjas szintű alakításától eltekintve a főbb és kevésbé lényeges mellészereplőktől is hasonló módon megkapjuk a magunkét, egy percig sincs üresjárat a sorozatban, nem ad okot az unalomra egyetlen képkocka sem.

Akinek az első rész első 5-10 perce nem elég, azt nem tudom meggyőzni a véleményemmel sem, de akit már ott beránt a politika mocska és a lélek sötétsége, az emberi gyarlóság nyers mivolta, annak ez minden idők 5 legjobb sorozata közé fog emelkedni és úgy fogja várni a következő évadot, mint egy drogfüggő az adagját. :)

 
2017. 01. 15. 20:26 

Zseniális film, Kevin Spacey nagy-nagy kedvenc, és itt is igaz, hogy már csak miatta is érdemes nézni a sorozatot. Egy percig sem kalandozik el a figyelmem, az első perctől az utolsóig figyelek, hogy ne mulasszak el egyetlenegy szót, gesztust, történést sem. Szuper sorozat, függőséget okoz.

Robin Wright
 

A 3. évadban az orosz elnök Viktor Petrov, V.P., mint Vladmir Putin.

(emesejuhasz)
 

A demokraták kék, a republikánusok pedig piros színű nyakkendőt viselnek.

(emesejuhasz)
 

MInden évad elkészítése 100 millió dollárba kerül

(emesejuhasz)
Smoking Barrels: Kártyavár
Egy elképesztő aprólékossággal és ötletességgel felépített forgatókönyvről beszélhetünk, amelyhez hasonlót nehéz találni a sorozatok között.
Smoking Barrels: House of Cards (3. évad)
A második évad konklúziójaként csak annyit vontam le, a sorozat megváltozott, azonban most már kijelenthetem, kifejezetten hátrányára tette ezt.
Hetediksor: Kártyavár
A Kártyavár az a fajta politikai dráma, aminek a sztorija mellett a Watergate-ügy is képes eltörpülni. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.