Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Kártyavár


(House of Cards)
Kártyavár

Tartalom

Frank Underwood legfőbb vágya, hogy a Fehér Házban kapjon meghatározó szerepet. Az ígért külügyminiszteri pozícióba azonban az elnök mást ültet, mellyel kivívja Frank haragját. A férfi nem ismer lehetetlent, és céljainak elérése érdekében akár mások élete árán is érvényesíti befolyását.
(hp)
 
2016. 03. 31. 13:22 

Ehhez hasonló politikai drámát még sosem láttam, és akkor most ide értem az összes mozifilmet is. Minden ízében egy kiforrott, összetett alkotás lett a Kártyavár, remek történettel, melyet a forgatókönyvírók újabb és újabb csavarokkal tűzdeltek meg. Frank Underwood pedig maga az ördög, de a gaztettei ellenére is teljesen érthető, emiatt pedig már-már zavarba ejtő figura. Ennyire kidolgozott drámai karaktert még egyetlen sorozatban sem láttam. Persze, True Detective - Rust Cohle, Breaking Bad - Walter White... Na ez a mezőny azért nem gyenge.

 
2015. 09. 13. 14:12 

A Kártyavár, egy merész, sötét és félelmetesen érdekes karakterdráma. A sorozat atmoszférája zseniális, csakúgy mint a tökéletesen eltalált casting és karakterfejlődések. A második évad talán a legjobb eddig, mert végig összeszedett és karakterhű maradt. Sajnos a harmadik évad kicsit más atmoszférát hozott, ami kicsit levitte a sorozat szinvonalát, persze nem annyira, hogy csillagot levonhassunk. Egy egyszerű, teljes sorozatra fokuszáló kritikában nehéz kifejteni, mi lett annyira jó a Kártyavárban, de ha valamit ki kéne emelni, az Kevin Spacey és Robin Wright nagyszerű alakítása. A sorozat nem mindenkinek fog tetszeni, a tematikája és politikai terminológiája egyszerűen elijesztheti az egyszerűen piheni vágyó nézőt.

 
2015. 09. 16. 09:01 

Nagyon jó kis sorozat, de nálam csak négy csillag, mivel nem igazán tetszik Spacey kibeszélése a nézőnek, nem a ténnyel van gondom, hanem azzal, ahogy megvalósítják.

Robin Wright
Michael Kelly
Kevin Spacey
Robin Wright
Joel Kinnaman
Kevin Spacey
Robin Wright
 

A 3. évadban az orosz elnök Viktor Petrov, V.P., mint Vladmir Putin.

(emesejuhasz)
 

A demokraták kék, a republikánusok pedig piros színű nyakkendőt viselnek.

(emesejuhasz)
 

MInden évad elkészítése 100 millió dollárba kerül

(emesejuhasz)
Smoking Barrels: Kártyavár
Egy elképesztő aprólékossággal és ötletességgel felépített forgatókönyvről beszélhetünk, amelyhez hasonlót nehéz találni a sorozatok között.
Smoking Barrels: House of Cards (3. évad)
A második évad konklúziójaként csak annyit vontam le, a sorozat megváltozott, azonban most már kijelenthetem, kifejezetten hátrányára tette ezt.
Hetediksor: Kártyavár
A Kártyavár az a fajta politikai dráma, aminek a sztorija mellett a Watergate-ügy is képes eltörpülni. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.