Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Olli Mäki legboldogabb napja


(Hymyilevä mies)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. Ollit azonban nem csak a média és a közvélemény tartja nyomása alatt, de ambiciózus edzője, Elis is a végletekig hajtja. És akkor megtörténik a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy olyan időszakban, amikor csak Ollinak teljes koncentrációra és kitartásra lenne szükség. Megismerkedik a gyönyörű Raijával és szerelmes lesz.  (Mozinet)
(hp)
 
2016. 12. 25. 22:53 

Nekem tetszett. Nagyon könnyed, kellemes film volt. A hangulatnak sokat adott, hogy fekete- fehér a film, bár először tartottam tőle, hogy nem fog bejönni. A ruhák és a díszletek korhűek, egy film erejére belecsöppenhettünk 1962- be. A színészek is tetszettek. Csak ajánlani tudom mindenkinek

 
2016. 12. 24. 01:03 

Számomra kevés volt benne a boksz, a végére már teljesen jelentéktelen volt a nagy összecsapás, és az egész a kapcsolatukról szólt. Teljesen más volt, mint amire számítottam, és jó volt, hogy a filmben megjelent az igazi bokszoló a feleségével, aki nemsokára lesz 80 éves. Szuper volt, hogy be merték vállalni a fekete- fehér képet, ez adta a film igazi hangulatát.

 
2016. 12. 23. 09:39 

Jó volt. Kellemesen ötvözi a sport és a szerelmet. Ideális olyan pároknak, ahol a férfi sport bolond, de valami olyant keresnek, amin a nő se unja halálra magát. Kicsit hiányzott, hogy az érzelmek kicsúcsosodjanak, de még így is megérte.

Eero Milonoff
Jarkko Lahti
Oona Airola
Eero Milonoff
Jarkko Lahti
Jarkko Lahti
 

Juho Kuosmanen rendező, Jussi Rantamäki producer, Jarkko Lahti és Oona Airola színészek, valamint Olli Mäki, akit a filmen Lahti alakít, mindannyian Kokkola városából származnak.

(BéBé)
 

A filmbeli Elsi Ask lakásán játszódó jeleneteket a rendező, Juho Kuosmanen lakásán vették fel.

(BéBé)
 

A 2017 Oscar Gálán ez a film képviseli Finnországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában

(BéBé)
Smoking Barrels: Olli Mäki legboldogabb napja
Leginkább az emlékezetesség, az emlékezetes jelenetek és párbeszédek hiányoztak az Olli Mäki legboldogabb napjából, ami bár tényleg mást hozott mint a legtöbb hasonszőrű társa, de ettől még nem sikerült érdekesebbre vagy többrétegűre gyúrni, mint például egy sima Rocky filmet. Cserébe viszont az erős érzelmi hatás elmaradt.
6/10
Movieaddicts: Olli Mäki legboldogabb napja
A film talán leginkább megkapó momentuma az, hogy nagy és mély érzéseket letisztultan, „nyugodtan”, minden giccstől és túlcsordulástól mentesen tud ábrázolni. 8,5/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.