Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Ideglelés


(The Blair Witch Project)
Ideglelés

Tartalom

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy évvel később kerül elő, mellyel minden hátborzongató eseményt rögzítettek. 
(hp)
 
2015. 09. 28. 22:59 

Pontosan így kell filmet készíteni minimális költségvetésből. Nem sokkal a megjelenése után akkora kultusz alakult ki az Ideglelés körül, hogy csak kapkodtuk a fejünket, ki is vettük VHS-en, és egy házubuliban megnéztük haverokkal, csajokkal. Hát volt ijedtség rendesen, ez a kézikamerás megoldás brutálisan jó atmoszférát teremtett. Ajánlom, mert igen jó film, viszont csak erős idegzetűeknek.

 
2015. 01. 26. 19:45 

Egy igazi hátborzongató film! az egyik első de legjobb footage film! Mindenkinek ajánlom iszonyatos az a légkör ami közben nyomasztja az embert és aznap tuti nem tud majd aludni!

 
2015. 03. 26. 20:26 

Szilveszterkor néztük ezt a filmet kb háromkor. Hát a végére már eléggé féltünk.Nagyon idegesített a kézi kamerás megoldás, mert fájt tőle a fejem. Amúgy sztem kicsit unalmasra sikerült, meg kicsit sablonosra. Kb a film közepén kezdenek el ijesztgetni, de a végére behozzák a lemaradást. Hát az biztos, hogy nem fogok sátorozni menni mostanában:D

 

A forgatás mindegyik napján a főszereplők a karaktereikben maradtak, s arra az esetre, ha valamilyen karakteren túli dolgoz akartak csinálni/mondani, akkor ezt a "taco" szó használatával jelezték egymásnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyolc forgatási napból hetet töltött a stáb az erdőben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2002 októberéig az Ideglelés volt a legtöbb bevételt hozzó független film. Ezt címet a Bazi nagy görög lagzi vette el tőle.

(ArpiHajdu és Réci)
Smoking Barrels: Duplakritika: Ideglelés
Jómagam, ha korszakalkotó kézikamerás horrorokban gondolkodunk, sokkal többre becsülöm a tabudöntögető, hatásvadász 1980-as olasz Cannibal Holocaustot, mint ezt az alkotást... és eskü, hogy nem a nosztalgia-sznobizmus beszél belőlem.
6/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.