Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Ideglelés


(The Blair Witch Project)
Ideglelés

Tartalom

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy évvel később kerül elő, mellyel minden hátborzongató eseményt rögzítettek. 
(hp)
 
2016. 02. 18. 12:30 

Nekem nem igazán tetszett. A Found footages filmek számomra amúgy is zavaróak és sokat rontanak a filmélményen. Picit unalmasnak is találtam, ezért bele.bele tekertem. A csaj meg idegesítő volt.

 
2016. 09. 18. 15:21 

Hihetetlen, hogy ilyen pici költségvetéssel, ilyen nagyszerű filmet tudtak forgatni. Az operatőri munka, behatárolja a filmet, de ez illik a műfajhoz. Nagyon ijesztő, nagyon izgalmas, és nem csak a find-footage horrorok közül a legjobb, hanem úgy általában is egy remek alkotás. Kötelező.
Ui: a magyar címe borzalmas.

 
2016. 04. 15. 09:58 

Azt el kell ismerni, hogy a maga idejében páratlan filmnek számított. Mára veszített az erejéből, de szerintem még így is kimagaslóan hatásos horrorfilm. Mindig szerettem az olyan filmeket, amik nem mutatják meg, mitől is kellene rettegnünk, csak sejtetik. Ezzel szerintem még nagyobb hatást tudnak elérni, nálam legalábbis biztosan.

 

A forgatás mindegyik napján a főszereplők a karaktereikben maradtak, s arra az esetre, ha valamilyen karakteren túli dolgoz akartak csinálni/mondani, akkor ezt a "taco" szó használatával jelezték egymásnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyolc forgatási napból hetet töltött a stáb az erdőben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2002 októberéig az Ideglelés volt a legtöbb bevételt hozzó független film. Ezt címet a Bazi nagy görög lagzi vette el tőle.

(ArpiHajdu és Réci)
Smoking Barrels: Duplakritika: Ideglelés
Jómagam, ha korszakalkotó kézikamerás horrorokban gondolkodunk, sokkal többre becsülöm a tabudöntögető, hatásvadász 1980-as olasz Cannibal Holocaustot, mint ezt az alkotást... és eskü, hogy nem a nosztalgia-sznobizmus beszél belőlem.
6/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.