Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag


(Indiana Jones and the Last Crusade)
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

Tartalom

Archeológiát tanít Indiana Jones. Felkeresi egy mûgyûjtõ, aki azt szeretné, ha Jones professzor megkeresné neki a Szent Grált. Egy tudós már eltûnt, amikor az ereklye után kutatott: Jones apja. Indy az apja jegyzeteit felhasználva vág neki a kalandos útnak: elõször Velencébe, onnan Berlinbe, majd tovább a Közel-Keletre, a Szentföldre. A fenyegetõ veszéllyel nem egyedül kell szembenéznie, hiszen Velencében találkozik dr. Elsa Schneiderrel, aki elkíséri további útjaira. (alexxx)
 
2015. 02. 10. 09:24 

Számomra ez a rész az örök kedvenc a sorozatból, tökéletes Indiana Jones esszencia, mely óriási hatást gyakorolt rám, lévén nem kis mértékben járult hozzá, hogy elkezdtem érdeklődni a történelem iránt. Alapmű a kalandfilmek műfajában.

 
2015. 05. 12. 23:41 

Nekem sokáig ez a rész volt a kedvencem az Indiana Jones-os filmek közül, de most hogy a napokban végignéztem az első 3 filmet, nem igazán tudok dönteni, hogy melyik a jobb. Nálam egál mindegyik.

 
2015. 10. 07. 08:04 

Minden eddiginél jobb kalandfilm, messze felülmúlja a másodikat és ráver egy körrel az elsőre is. Lucas visszatért a Harmadik birodalomhoz, elővett egy nagyon ismert mítoszt, a Szent Grált és talán a legjobb kalandfilmes forgatókönyvet hozta össze kollégáival. Ford megint nagyon jó és tökéletes partnere Sean Connery, ők az apa-fia viszony mintapéldánya, fantasztikus erővel vannak a vásznon. Jó volt, hogy az első rész mellékszereplőit is visszahozták, mint Marcus Brody és Sallah és a gonoszok is mind nagyon jók voltak, így Allison Doody és Julian Glover is, de nekem megint csak a pár mondatot kapó mellékszereplő a kedvenc, Michael Byrne náci ezredesének személyében. Az utolsó kereszteslovagban minden a helyén van, pörgős akciók, poénok hada, kis misztikummal, cselszövéssel és még egy Hitleres részre is futotta, külön piros pont Spielbergnek. Nem lehet megkerülni, mindenkinek látni kell, ahogy az előző filmeket is.

Sean Connery
Sean Connery
 

1989-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Sean Connery és Harrison Ford között 12 év van, a filmben pedig apa fia párost játszanak.

(Orosz István)
 

A Szent Grál utáni hajsza Petrában (Jordánia) ér véget, melynek sírtemplomai, természeti környezete, évente több százezer filmturistát vonz.

(gazsika1978)
Smoking Barrels: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
A máig tartó szimpátia mindenképpen az első és a harmadik résznek köszönhető, egyiket sem lehet elégszer látni!
A CineMániás: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
Összességében, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a tökéletes kalandfilm! Minden megvan benne, amiért az első részt szerettük, csak most még többet kapunk a jóból. Nagyszerű lezárása az eredeti trilógiának, pont az a fajta film, amit mindenkinek látnia kell!
A Cinemániás: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
Összességében, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a tökéletes kalandfilm! Minden megvan benne, amiért az első részt szerettük, csak most még többet kapunk a jóból. Nagyszerű lezárása az eredeti trilógiának, pont az a fajta film, amit mindenkinek látnia kell!


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.