71% 83 szavazat
Isteni szikra

Isteni szikra

Flash of Genius
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Az Oscar-díjra jelölt Greg Kinnear fõszereplésével készült filmben egy hétköznapi férfi, Dr. Robert Kearns történetét ismerhetjük meg, aki Amerika egyik leghatalmasabb vállalatával veszi fel a harcot , hogy megvédje, ami az övé. Mikor az egyetemi tanár Robert feltalál egy olyan ablaktörlõ szerkezetet, melyet a világ összes autóján alkalmazni lehetne, biztos benne, hogy az amerikai álom teljesült be az õ és családja életében. Ám egy gépkocsigyártó mamutcég ellopja az ötletet, Robert pedig kétségbeesett, de bátor tettre szánja el magát: felesége (Lauren Graham) támogatásával szembeszáll a vállalatóriással, noha senki nem jósol sikert küzdelmének.

Forgatókönyvíró: John Seabrook
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2009.08.10.
 
2021.07.21 sikitozeller

legújabb vélemény

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mivel a film a valós hátteret dolgozta fel, nem lehetett drámaibb vagy izgalmasabb, mint ami. Bármennyire is unalmas a valóság, sikerült bevinni érdekfeszítő pillanatokat a makacsságról, az igazságkeresésről. Jó pár feltaláló belepusztult mindebbe. A... Több

0
 
2020.08.20 indingo

Nem egy izgalmas téma, amiről az ember egy filmet akar megnézni. Hogy találták fel az automata ablaktörlőt. Maga a történet sem túl pozitív, értem én hogy küzdjünk az álmainkért, de tényleg minden áron?

0
 
2020.09.07 Timcsi

Azt hittem, hogy egy nagyon pozitív történetet fogok látni, de csalódnom kellett. Greg Kinnear alakítása tetszett, de film már kevésbé.

0
 
2016.12.06 Toncsi

Egy újabb film az igazságtalansággal szembeni küzdelemről, de meg kell hagyni, nem egy sablonsztori a szokásos klisékkel. Robert Kearns története jó példa arra, hogy a kellő hittel, akarattal és kitartással (na meg persze elég erős idegekkel) egy hatalmas céggel is szembe lehet szállni. Érdekes, megható film.

0
 
2019.01.11 vitto

Mióta láttam ezt a filmet, minden alkalommal, mikor beülök az autómba, eszembe jut. Nem semmi, mennyi energiát és küzdelmet fektetett bele a Kearns, hogy elismerje a világ az igazát.

0

A film összbevétele 4 234 040 dollár volt (imdb.com).

#1