Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Valami követ


(It Follows)
Valami követ

Tartalom

Egy tizenkilenc éves lány számára az ősznek az iskoláról, a fiúkról és a hétvégi szórakozásról kéne szólnia, de Jayt egy látszólag ártatlan szexuális aktus után látomások kezdik gyötörni, és úgy érzi, valaki követi. A rejtélyes követő bármilyen alakot ölthet. Tisztes távolságból figyel, és ha utolér, meghalsz. Az átoktók csak abban az esetben lehet feloldani, ha az illető szexuális aktus útján átadja valakinek. Azonban ha az illető az életét veszti, ismét bajba kerül az átok eredeti horodozója.

(hp)
2016. 01. 05. 20:17 

Alapvetően nem szoktam horror filmeket nézni, nem azért, mert nem szeretem őket, hanem azért, mert félek tőlük. Ezt mégis megnéztem két okból. Egyrészt, mert ajánlották, másrészt bekerült a "legjobb filmek 2015-ben" listára ezért kíváncsi voltam mit tud. Nagyon tetszett a film hangulata és a lélektani háttere. Aki jobban szereti az ész nélküli trancsírozós "öljünk, akit érünk" filmeket, azoknak nem ajánlom, akik viszont jobban preferálják a lélektani hadviselést azoknak kötelező!

2016. 01. 06. 19:28 

Közepeske, mert volt benne pár jó rész, meg az ötlet egy része se rossz. A követés koncepciója és néhány szellem jó. (Az inkontinenciás fogatlan lány, nem tartozik közéjük.) Azonban ez a nemi úton terjedő kísértet ötlet kicsit komolytalan nekem és nincs is igazán kidolgozva a miértek. Lehet, hogy azért, hogy titokzatosabb legyen, de én inkább arra tippelnék, hogy egyszerűbb nem foglalkozni vele. Egynek nem rossz, de azért klasszikus nem lesz belőle.

2016. 01. 26. 07:29 

Én is inkább thrillernek mondanám mint horror filmnek, de abból kimagaslóan jó. Vannak horrorfan ismerőseim, nekik nem merném ajánlani. Nem a vérmennyiségre és a ,,mindenféleképpen ijedj meg" jelenetekből épít mint az átlag. Ilyen filmet még nem láttam, amilyen egyszerű, annyira jó. Végig jelen van a feszültség és a bizonytalanság, így lekötött minden perce. És ahogy sokan írták előttem: a házak, a környezet minden RETRO, még a zene is, ami megint olyan egyediséggel áldotta meg ezt a MAI filmet, hogy öröm volt nézni. Nekem nagyon bejött. Utolsó jelenet meg ötletes befejezés volt, féltem, hogy elrontják, de ez a vég passzol a film légköréhez. El lett találva.

Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
Maika Monroe
 

A film vizualitását elsősorban a zombik atyja, George Romero, valamint John Carpenter korai filmjei inspirálták.

(phanzetomox)
 

Maika Monroe a legnehezebb jelenetnek azt a részt érezte, amikor -1 fokban kellett kikötözve ülnie a tolószékben egy szál alsóneműben.

(phanzetomox)
 

A mozijelenetet a legendás filmszínházban a Redford Theatre-ben vették fel.

(phanzetomox)
Smoking Barrels: Valami követ
Az It Follows záróbeállítása szavak nélkül, csupán egy kameramozgással képes nyugatalanságot kelteni, elbizonytalanítani, megrémíteni. Az alak mindig követni fogja a szereplőket, ahogy minket a film.
Kultúrpart: Ha elkap, megkaptad
E szép ajánlásokkal rendelkező horror valóban kiemelkedő mozi. Ráadásul nem csak ijesztget-sokkol, hanem ütős gondolatai is vannak – s nem fél velük visszaélni.
Filmtekercs: Szifilisz, ha metafora
Rengeteg pozitívuma mellett egyértelműen az a legjobb a Valami követben, hogy újszerűségének és egyediségének köszönhetően egyáltalán nem lehet tudni, mi lesz a film vége. Nem tudom, mikor láttam utoljára olyan horrort, amiben van miért izgulni.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.